Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Lacrimi și durere la înmormântarea profesorului Pompiliu Noapteș


Dureros! La înmormântarea fostului primar Pompiliu Noapteș au luat parte numeroși localnici, prieteni, colegi de catedră, elevi și foști elevi, toți vrând să fie alături de familia îndoliată. „Un om de aur, un om cu inimă bună, priceput și gata să ajute pe oricine”, așa spuneau apropiații de Pompiliu Noapteș, fost primar al comunei Vintileasca și fost director de școală. I-au fost alături, pe ultimul drum, urmașii săi demni de toată lauda: fiica Adriana Leu, cu soțul, ambii cadre didactice în Focșani, împreună cu nepoata Laura, cadru medical, care și-a petrecut multe vacanțe alături de bunicul său la Vintileasca; cea de-a doua fiică, Luminița Bratu, alături de soț și fiul Flavius, absolvent al Colegiului Național Unirea din Focșani, student la medicină și fost campion internațional la olimpiada de neuroștiințe; nepoata Adriana, fiica fratelui său Mircea, medic veterinar la Iași; fratele său Aurel Noapteș, de la Râmnicu Sărat; vărul său Neculai Noapteș, fost primar la  Jitia. I-au mai fost alături actualul edil Georgel Spătaru și directorul școlii  Crucean Fănel, cadre didactice de la Școala Vintileasca.
Reamintim că Pompiliu Noapteș a fost director al Școlii Vintileasca din anul  1973 până în anul 2006, cu mici întreruperi, fiind și primar al aceleiași comune în perioada 1990-1992. Toți locuitorii din Vintileasca l-au respectat pentru tot ce a făcut în comuna lor, în special pentru școlile din localitatea pe care a păstorit-o, Pompiliu Noapteș reușind să își pună amprenta și modelând generații și generații de elevi. A fost un om generos, iertător, fiind într-adevăr un om foarte apropiat de sufletul semenilor. Era respectat în Vintileasca, fiind foarte implicat în tot ceea ce ținea de buna funcționare a școlilor, cât și de ceea ce a însemnat destinul localității pentru o perioadă de timp. Chiar și după ce a ieșit la pensie, încă își ajuta colegii și mai preda câteva ore, în primul rând de dragul copiilor și în al doilea de dragul meseriei. A iubit oamenii, profesia, munca, a iubit viața și tot ce l-a înconjurat. Colegii de cancelarie și-au amintit cu lacrimi în ochi cum îi alintau „băieții sau fetele moșului”, spunând că va pleca dintre noi „direct peste drum” de școală.
Cuvinte frumoase a rostit preotul satului, părintele paroh Nicolae Potop, care a ținut slujba de pomenire alături de fratele său, preotul Constantin Potop.  Fost coleg de cancelarie și consilier local alături de Pompiliu Noapteș, părintele paroh a apreciat echilibrul de care a dat dovadă, spunând că „vorbea atât cât trebuia și făcea ceea ce trebuia, fiind un împăciuitor, un pacifist convins, căruia nu îi plăceau certurile, ura, invidia și nepăsarea. S-a implicat activ în treburile comunității, ale bisericii, ajutând la dotarea acesteia, fără să dorească laude din partea cuiva”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?