Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

ULTIMA ORĂ! Spitalul Județean de Urgență a primit piesa de bază a aparatului de rezonanță magnetică (RMN)


 Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani a primit astăzi piesa de bază a aparatului de rezonanță magnetică (RMN), respectiv magnetul. Cel mai probabil începând cu jumătatea lunii august, RMN-ul va fi dat în folosință pentru pacienți. „Putem spune că pentru Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani este un vis implinit. Astăzi au venit și ultimele componente ale RMN-ului. Deși eram programați în semptembrie cu livrarea aparatului, prin eforturi proprii și deloc ușoare am reușit și am predat locația de amplasare a RMN-ului firmei General Electric. În următoarele trei săptămâni vor fi prezente mai multe echipe de specialiști pentru a urgenta instalarea aparatului. Estimăm ca primul training să fie programat la jumătatea lunii iulie, iar începând cu jumătatea lunii august să poata fi funcțional. Cu efort meritat am reușit să devansăm și aici termenele cu câteva săptămâni bune. Nimic din ceea ce s-a făcut, nu se realiza fără sprijinul domnului Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea, care și-a arătat mereu grija deosebită pentru pacienți și pentru actul medical, drept pentru care îi mulțumim foarte mult”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean, Constantin Mândrilă. 
 La începutul lunii ianuarie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Victoria, a fost semnat contractul în baza căruia Spitalul Județean a primit un aparat RMN, ca urmare a demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean și al UNCJR, Marian Oprișan. Aparatul RMN care este adus la Spitalul Județean este produs de compania General Electric și are o putere a câmpului magnetic generat de 1.5 TESLA.
 O parte din piesele aparatului de rezonanță magnetică (RMN) al Spitalului Județean de Urgență Focșani au fost aduse miercurea trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?