Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

A murit un fost primar al comunei Vintileasca, profesor Pompiliu Noapteș


Pompiliu Noapteș, fost director al Școlii Vintileasca și fost primar al aceleași localități, s-a stins din viață duminică, la vârsta de 83 ani. Pompiliu Noapteș a fost director al Școlii Vintileasca din anul 1973, cu mici întreruperi, până în anul 2006. Absolvent al Facultății de biologie și științe agricole din Iași, și-a pus amprenta asupra învățământului din Vintileasca ani în șir, fiind implicat și în viața politică a localității, unde a fost primar în perioada 1990-1992.
Toți locuitorii din Vintileasca l-au respectat pentru tot ce a făcut pentru  comuna lor, în special pentru școlile din localitatea pe care a păstorit-o. Localnicii spun că Pompiliu Noapteș a întins o mână de ajutor ori de câte ori cineva a avut nevoie. „Profesorul și omul Noapteș Pompiliu, domnul director, așa cum îl știu mai toți vintilenii, a fost și va rămâne o emblemă a Școlii Vintileasca, un bun organizator, un om gospodar atât la școală cât și acasă. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru școala noastră, în timpul său fiind construite cele mai multe clădiri ale școlilor de pe raza comunei. A fost un om al timpului său, a știut să se adapteze vremurilor în care a trăit, în interesul școlii și al elevilor, oferind de fiecare dată sprijinul și sfaturile necesare oricărei situații. Atât noi, colegii de școală, cât și atâtea generații de elevi îi vom păstra o vie amintire. Dumnezeu să îl odihnească așa cum se cuvine! Drum bun printre stele, domnule director!” a transmis Fănel Crucean, actualul director al Școlii Regina Maria din Vintileasca.
Primarul în funcție, Georgică Spătaru, afirmă că Pompiliu Noapteș a fost și va rămâne un exemplu pentru comunitate, fiind foarte implicat în tot ceea ce ținea de buna funcționare a unităților de învățământ cât și de ceea ce a însemnat destinul localității pentru o perioadă de timp. „A fost un om deosebit, un om respectat, un model pentru toți cetățenii comunei noastre, fiind implicat activ în viața comunității, atât ca director dar și ca primar și consilier local. Atât foștii elevi cât și ceilalți cetățeni îi vor păstra în sufletul lor o frumoasă amintire, fiind un model demn de urmat pentru posteritate. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a declarat primarul comunei Vintileasca, Georgică Spătaru.
Mesaje de rămas bun au transmis și oficialii Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. „Era omul implicat pentru școala lui, pentru comuna lui și pentru sătenii din Vintileasca. Chiar dacă a ieșit de ceva timp la pensie, a mai predat câteva ore, atât cât a putut, în Vintileasca, dar și în Jitia. Își făcea meseria cu pasiune și dragoste pentru elevi. A iubit școala, a iubit elevii, a iubit meseria de dascăl, dar și pe locuitorii din Vintileasca. Avea tot timpul zâmbetul pe buze și de câte ori mă întâlneam cu el, îmi spunea să duc cu mândrie mai departe învățământul de pe Valea Râmnicului. Pierdem un suflet drag, un dascăl adevărat, care s-a dus să predea acolo sus, în ceata îngerilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a spus Aurel Șelaru, inspector școlar general adjunct.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului primar Pompiliu Noapteș este depus la locuința sa din Vintileasca, iar înmormântarea va avea loc mâine. Slujba de înmormântare va începe la ora 11.00, la biserica parohială din localitate.

Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!
Dumnezeu să îl odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?