Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: Rugby old boys: ”Fiii Vrâncioaiei” au fost la Avezzano; au jucat, au învins și se întorc la Focșani cu Trofeul ”Antonio Pelino”!


Echipa Rugby Club Old Boys Focșani, alcătuită din rugbiștii veterani ai Vrancei, a onorat invitația de a participa la a zecea ediție a Memorialului „Antonio Pelino” de la Avezzano, în Italia. A fost un turneu la care au luat startul cinci formații de veterani italiene – Villa Pamphili, Old Avezzano Rugby, Cagnacci, Arnold Roma, CUS Roma – și invitata specială formația focșăneană.
În Avezzano, turneul de rugby veterani din zilele de 9 și 10 iunie a fost, cu siguranță, un eveniment important, dovadă fiind relatarea de presă despre prezența rugbiștilor români la competiție, dar și primirea de care s-au bucurat în oraș oaspeții din România. „După 2 zile petrecute la Roma, azi (vineri, 8 iunie, n.n.) am ajuns în Avezzano și am dat un tur de oraș. Am constatat că toată lumea știe de acest eveniment și sosirea echipei noastre în oraș. Magazinele aveau afișul și toți vroiau să facă poze cu echipa Rugby Old Boys Focșani. O primire extraordinară!”, îmi spunea, atunci Florin Topală, principalul comunicator al formației focșănene.

Iar oaspeții din România au răspuns primirii deosebite de care s-au bucurat printr-o evoluție de foarte bună calitate, ce i-a permis să câștige turneul. În grupă, Old Boys Fiii Vrâncioaiei s-au impus 25-0 în meciul cu Villa Pamphili, prin eseurile reușite de Claudiu Păun, Constantin Galea, Nicușor Sîrbu, Gabriel Asaftei și Dănuț Niță, și cu 20-0 în întâlnirea cu Arnold Roma, autorii eseurilor fiind Denis Ciobanu, Marian Lungu, Cosmin Mărgineanu și Cătălin Răileanu.
Cele două victorii le-au permis focșănenilor să câștige grupa și să se califice în finala pentru locurile 1-2. Finala, disputată în compania romanilor de la Old Avezzano Rugby, a fost mai echilibrată și s-a încheiat cu 15-5 pentru Rugby Club Old Boys Focșani. Au înscris pentru oaspeți câte un eseu Florin Topală, în prima repriză, încheiată cu 5-0, și Alex Răileanu și Bogdan Haret, în repriza a doua.

„A fost un turneu de vis! Echipa noastră s-a ridicat la nivelul maxim. Am tratat cu seriozitate fiecare meci, ne-am respectat adversarul și am oferit publicului italian un frumos spectacol sportiv cu placaje perfecte, scheme lucrate la antrenament, atât pe grămadă cât și pe trei sferturi, eseuri marcate din plonjon”, mi-a spus, ieri, după câștigarea turneului, Florin Topală. Iar antrenorul jucător Constantin Galea a mulțumit „vrânceanului nostru Claudiu Burcă, jucător la Avezzano pentru implicare, pentru organizare și suportul acordat echipei noastre în perioada turneului!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?