Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Au fost aduse primele componente ale RMN-ului Spitalului Județean Focșani


     O parte din piesele aparatului de rezonanță magnetică (RMN) al Spitalului Județean de Urgență Focșani au sosit miercuri dimineață. Potrivit conducerii Spitalului Județean, miercurea viitoare va fi adus și magnetul. Echipele lucrează intens pentru instalarea RMN-ului. „Așteptăm ca săptămâna viitoare să primim și componenta principală: magnetul. Apoi vor veni câteva echipe succesive care vor  începe instalarea efectivă. Sperăm ca într-o lună și ceva să avem aparatul instalat, iar punerea acestuia în funcțiune sperăm să fie posibilă undeva în august. Mulțumim domnului președinte Marian Oprișan pentru sprijinul acordat”, a spus managerul spitalului, Constantin Mândrilă.
    La începutul lunii ianuarie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Victoria, a fost semnat contractul în baza căruia Spitalul Județean a primit un aparat RMN, ca urmare a demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean și al UNCJR, Marian Oprișan. Aparatul RMN care este adus la Spitalul Județean este produs de compania General Electric și are o putere a câmpului magnetic generat de 1.5 TESLA.
        Scanarea RMN este o tehnică nedureroasă, fără efecte secundare cunoscute. Aceasta detectează cu precizie anomalii structurale, de compoziție și de funcționare ale corpului și poate fi repetată de oricâte ori este nevoie fără contraindicații. Imagistica prin Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN) permite vizualizarea celor mai mici detalii în organismul uman, fără utilizarea razelor X.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?