Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Servicii de consultanță pentru Prefectura Putna și Porțile Vrancei


    Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație serviciile de asistență tehnică din partea proiectantului pentru două obiective de investiții. Este vorba de investițiile „Porțile Vrancei – Semnale de intrare în Județul Vrancea” și „Consolidare, restaurare Prefectura Județului Putna din Municipiul Focșani, rest de executat”.
    Serviciile de asistență tehnică ce fac obiectul procedurii sunt: Asistență tehnică de specialitate acordată autorității contractante pe parcursul execuției lucrărilor de construcție; Asistență tehnică de specialitate acordată autorității în perioada garanției acordată lucrărilor de către executant; Rezolvarea solicitărilor autorității contractante în cuantumul și termenele stabilite în cadrul prezenței documentații, prin acodarea de sprijin tehnic necesar/solicitat în vederea implementariii proiectelor precum și reducerea riscurilor privind eventuale întârzieri cauzate de eventuale erori/necorelari la nivelul documentațiilor tehnico-economice ale proiectului.

    În cazul celui de-al doilea proiect, fiind vorba de un monument istoric, activitățile de consolidare și reabilitare se vor realiza cu stricta respectare a prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice și în special ale art. 24 alin. (2) din acest act normativ, conform căruia intervențiile care se efectuează asupra monumentelor istorice, altele decât cele de schimbare a funcțiunii sau a destinației, de întreținere sau de reparații curente, indiferent de sursa lor de finanțare și de regimul de proprietate a imobilului, se fac cu specialiști și experți atestați și sub inspecția și controlul propriu ale Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, respectiv ale serviciilor publice deconcentrate ale Ministerului Culturii și Patrimoniului Național. 
    Lucrărilor de construire a „Porților Vrancei” sunt realizate de societatea PIF&LMS Company SRL, aceasta fiind societatea care a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean pe SEAP. Valoarea lucrărilor la care a fost adjudecată licitația este de peste 1,2 milioane de lei. Conform contractului, vor fi realizate patru elemente semnal poziționate la intrările/ieșirile din județul Vrancea. Este vorba de patru totemuri, ce vor fi iluminate pe timpul nopții. Lucrările de construcții constau în realizarea, pentru fiecare totem, a unui element semnal cu înălțimea de 10 m realizat din panouri de aluminiu compozit cu aspect de cupru. Acesta va avea un element central alcătuit dintr-o placă de bronz decupată în forma conturului județului Vrancea. Totemul va fi amplasat pe un soclu betonat cu suprafață de 12 mp.

    Societatea Dedal Bahamat SRL este cea care va continua lucrările de consolidare și restaurare la imobilul Prefectura județului Putna din Focșani. Este vorba de un rest de executat, deoarece marea majoritate a lucrărilor au fost realizate. Lucrările de executat au fost scoase la licitație iar câștigătoare a fost declarată societatea mai sus menționată. Valoarea lucrărilor este de aproape 4,9 milioane de lei. Imobilul este monument istoric fiind încadrat în categoria A de interes național (cod LMI VN-IIm-A-06461). Acesta are în componență 3 corpuri de clădire precum și terenul aferent. În acest imobil a funcționat între anii 1915-1945 Prefectura fostului județ Putna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?