Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Fotbal, Superliga Altdorf Tehnik – Joc peste nivelul Ligii a IV-a!


Victoria Gugești: George Sîrbu – Georgel Jipianu, Cătălin Popa, Mihail Teodorescu, Dragoș Secu, Cristinel Secu, Cristian Bîra, Alexandru Bălășoiu, Cătălin Costin, Nicușor Chirică, Dorin Damache. Rezerve: Dorin Constantin, Ionuț Bejan, Dănuț Apenciucesei, Cristi Bălăjel.
ACS Mausoleul Mărășești: Daniel Toader – Olimpiu Petrea, Alexandru Răduc, Dănuț Docan, Gabriel Stoian, Bogdan Grigorică, Cosmin Pădure, Ionuț Galavan, Remus Mitală, Cătălin Gheorghiceanu, Ionuț Amariei. Rezervă, Mihai Ouatu.

    La Gugești, sâmbătă, 2 iunie, de la ora 18,00, s-au întâlnit în derbiul penultimei etape a campionatului Superligii Altdorf Tehnik două formații cu jucători de bună calitate – Victoria și ACS Mausoleul Mărășești. Cum nici gazdele nici oaspeții nu mai aveau presiunea punctelor, titlul județean fiind adjudecat de Sportul Ciorăști, era de așteptat un joc aerisit, spectaculos, disputat cu fair-play. Iar așteptările au fost implinte de cei 23de jucători care au intrat pe terenul stadionului din Gugești. Înainte de începerea jocului, cele două echipe au ținut un moment de reculegere în memoria fostului fotbalist al Gugeștiului și al Vrancei, Mihai Vasile, cunoscut iubitorilor de fotbal din județ și ca Melu Careca, trecut în neființă zilele trecute. Intr-o localitate în care fotbalul a fost la el acasă, cu bune rezultate, din vremuri vechi, gestul organizatorilor și al celor două echipe a fost cu totul de aplaudat!
    Întâlnirea fotbalistică a început cu câteva minute de tatonare, oaspeții fiind aproape de a rupe echilibrul în minutul 10, când cursa lui Gheorghiceanu a surprins decoperit flancul drept al apărării gugeștenilor, dar mingea șutată de extrema Mărășeștiului s-a dus puțin pe lângă stâlpul porții lui Sârbu. Un minut mai târziu, Galavan a șutat de la marginea careului, mingea a sărit dintr-un smoc de iarbă, Sîrbu, surprins a încercat să o respingă, dar nu a putut evita golul: 0-1! Cu un mijloc laborios în care Bogdan Grigorică a fost de câteva ori sclipitor, secondat îndeaproape de Remus Mitală și vârful retras Gabriel Stoian, dar și cu foarte rapizii săi jucători de flacuri în vervă, ACS Mausloleul a pus stăpânire pe joc până prin minutul 30, după care Victoria a trecut la conducere. Au rezultat mai multe cornere la poarta lui Daniel Toader, în urma cărora Dragoș Secu, Nicușor Chirică și Cătălin Costin au fost foarte aproape de gol, dar în pauză s-a intrat cu 0-1.
    Partea a doua a meciului a continuat așa cum s-a încheiat prima – cu Victoria dominând. Însă în minutul 50, golgetereul Mărășeștiului, Gabriel Stoian a șutat la rădăcina barei de unde Sîrbu a respins spectaculos și eficient, pentru ca în minutul 51, în replică, Victoria să egaleze: o combinație a gazdelor pe partea stângă i-a adus mingea în zonă centrală juniorului Dorin Damache care a driblat scurt și a șutat cu dreptul, imparabil, în gol: 1-1! În minutul 59, presiunea gazdelor a adus al doilea lor gol, reușit cu capul de Cătălin Costin care a reluat din gura porții mingea centrată din partea dreaptă: 2-1! La acest scor, Mărășeștiul a mutat jocul în jumătatea Victoriei și, în minutul 75 Răduc a făcut ce-a vrut pe dreapta apărării gazdelor, a centrat în mijlocul careului, de unde Stoian a egalat la 2! În minutul 80, Răduc a scăpat încă o dată de stânga, a intrat la colțul careului, dar nu a mai centrat, ci a șutat pe jos și a marcat golul victoriei echipe sale. Victoria a avut ocazia egalării, dar mingea trimisă cu capul, puternic, în miunutul 85 de Mihai Teodorescu a trecut peste poartă iar în mintul 90+2. Cristian Bîra a bătut peste zid o lovitură liberă de la 16 metri, dar la capătul traiectoriei mingii aștepta Daniel Toader, care a respins.
    ACS Mausoleul Mărășești a câștigat pe merit o partidă la a cărei frumusețe a contribuit parte egală și Victoria Gugești și care a fost în multe momente, ca nivel tehnic și tactic, peste Liga a IV-a!                          
    În celelalte partide ale etapei: Victoria Cîrligele – Național 2012 Golești  4-1; FC Panciu – Sportul Ciorăști 0-3; Tractorul Nănești – CSC Dumbrăveni 6-2.
Clasament: 1. Sportul Ciorăști – 33 puncte; 2.  ACS Mausoleul Mărășești – 26 puncte; 3. Național 2012 Golești – 25 puncte; 4. Victoria Gugești – 20 puncte; 5. Voința Cîrligele – 15 puncte; 6. FC Panciu – 10 puncte; 7. CSC Dumbrăveni – 10 puncte; 8. Tractorul Nănești – 7 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?