Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Voluntari ai Asociaţiei Renato, în Grecia, la discuții despre abandonul școlar


În perioada 20.05.2018 – 23.05.2018 s-a desfășurat la Directorate of Secundary Education, Grecia, în Trikala, a doua întâlnire transnațională, în cadrul proiectului Erasmus – „Abriendo Puertas, Dando Oportunidades – Opening Doors, Giving Opportunities” având ca temă lupta împotriva abandonului școlar. Voluntarii Asociației Renato, doamnele profesor Cucu Iulia-Alina și Vlăsceanu Roxana au luat parte alături de parteneri din alte 5 țări la discuțiile cu privire la fenomenul abandonului școlar. 
Întâlnirea a fost presărată cu exemple de bune practici, vizitarea unui centru – A doua șansa pentru adulți și a unuia de tip Åžcoală după școală. Cursul a oferit exemple de bună practică pentru o gamă largă de metode de învățare inovatoare: învățarea prin practică (learning by doing), învățarea outdoor, învățarea prin metoda proiectelor, metode interactive, metode neconvenționale, metode interdisciplinare. Impactul asupra activității personale poate fi apreciat prin utilizarea unor noi tehnici de lucru la clasă, ceea ce conduce la creșterea interesului elevilor pentru școală. Ultima zi a fost finalizată prin participarea la întâlnirea coordonatorilor, unde s-au luat decizii importante cu privire la următoarele ateliere ce se vor desfașura în Portugalia sau Finlanda în al doilea an de proiect.
          Reuniunea de proiect a constituit, pentru toți partenerii, un prilej de a cunoaște cultura, tradițiile și istoria poporului grec, dar și de a-și promova propriile valori și tradiții într-un context internațional.
        „Participarea la această activitate de formare a avut un impact pozitiv asupra noastră, a cadrelor didactice oferindu-ne șansa de a acumula informații noi, de a face schimb de experiență cu profesori din alte state europene, de a cunoaște alte sisteme educaționale din Europa. Stagiul de formare la care am participat contribuie la creșterea interesului pentru valorile europene, dar totodată a condus și la dezvoltarea competențelor noastre profesionale, lărgirea orizontului personal și dezvoltarea competențelor sociale”. 

Președinte Asociația Renato, Prof. Marcela Ghiuță

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?