Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

„Cuza Vodă 47”, revistă pentru adolescenți lansată în spațiul virtual de elevi ai Colegiului Cuza


De 1 iunie, o echipă de elevi și profesori din Colegiul Național Al. I. Cuza Focșani a lansat în spațiul virtual o revistă pentru adolescenți. Revista se numește „Cuza Vodă 47” pentru că, așa cum e menționat în rubrica Despre noi: „aici e adresa unde ne găsiți. Și tot aici e locul unde s-a scris istoria școlii noastre și unde se face și azi istorie”.
Profesorii coordonatori sunt Gabriela Obodariu, Silvia Chelariu și Adrian Canae, iar elevii: Eugen Zdrincu, Ioana Lovin, Irina Drăgulean, Daria Grigoraș, Viviana Stoica, George Buzatu, Antonescu Daria, Mihail Pătrășcanu, Andreea Cojocaru, Georgiana Perșiță, Teodora Mihăilescu, Alexandra Bratu, Alexandru Nemuț, Vanesa Gîrneață, Maria Fileru, Anca Ramona Anda. Elevii care au elaborat revista și care sunt în clasa a IX-a sau a X-a au gândit rubrici care speră să stârnească interesul colegilor lor.
Labririntul adolescenței grupează articole din lumea, complicată, a adolescenților. În primul număr, aici sunt publicate două articole despre comunicarea în era Internetului, „Check in în lumea reală” – autor Teodora Mihăilescu și „Scroll printre ochi” – autor Irina Drăgulean, care este și redactor șef al revistei.
Mașina Timpului, o altă rubrică a revistei, a fost gândită pentru a putea călători în tmp în alte perioade din istoria Colegiul Național Al. I. Cuza. Primul număr aduce doua interviuri, realizate de Irina Drăgulean și Andreea Perșiță cu doi absolvenți ai Colegiului, reprezentând unul profilul real, Matei Răzvan, inginer software la Adobe România, și Corina Lefter, secretar III în Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul ONU, în prezent la primul ei post de diplomat în New York.
Bârfa lumii aduce în primul număr istorii, istorisiri și pamflete de la balurile bobocilor și își propune să rămână o rubrică unde, cu un pic de ironie, să se discute despre teme și evenimente importante pentru liceeni. În primul număr autorii articolelor au fost Daria Antonescu, George Buzatu și Vanesa Gîrneață.
Adevăr și provocare e rubrica în care se intenționează a se discuta teme sensibile, de impact. Primul număr aduce ca temă consumul de droguri în rândul tinerilor, Maria Filoti și Ioana Lovin reușind să se documenteze serios nu doar din studii de specialitate, ci și din discuția cu un tânăr aflat acum în reabilitare, care a povestit prin ce a trecut din cauza dependenței.
Rubrica CeNeConvinge, încearcă să aducă subiecte de interes, care pot convinge cititorii că merită și ei să încerce. Fie să citească, așa cum încearcă să convingă Anca Ramona Anda prezentând un top personal pentru cititorii începători, fie să își urmeze pasiunile, așa cum aflăm că fac elevii CNAIC care participă la cluburile Centrului Cultural Cuza, coordonat de prof. Ionuț Èšandără, lucruri pe care le aflăm din interviul cu directorul CNAIC, prof. Daniela Sîrghie, intervievată de Mihail Pătrășcanu. 
Și, nu în ultimul rând, revista are o rubrică despre Performeri și performanțe în CNAIC, Nemuț Alexandru prezentând pentru primul număr discursurile celor 3 șefi de promoție de anul acesta, toți cu media 10 în cei 4 ani de liceu, iar Andreea Cojocaru prezentând un interviu cu echipa clubului de muzică de la Centrul Cultural Cuza (CCC) care a câștigat anul accesta locul I la concursul Francochanson.
Revista are, în cea mai mare parte, fotografii și desene realizate chiar de către membrii echipei de redacție, dar și un interviu în format video.
Echipa redacțională vă invită la lectură, la admirat fotografiile și desenele care ilustrează textele sau la urmărit interviul în format video și vă anunță că deja s-a apucat de treabă pentru numărul următor!

Multumim,
Gabriela Obodariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?