Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Propagandă mincinoasă a PNL despre Pilonul II de pensii


    Liberalii apelează din nou la tertipuri politice și demagogice pentru a atrage capital electoral. Subiectul Pilonului II de pensii este unul de care se agață PNL-iștii în încercarea penibilă de a păcăli votanții, fără să țină cont, nici de această dată, că românii nu mai pot fi păcăliți cu broșuri mincinoase și falsuri ordinare.
    Interesele de partid care i-au determinat să apeleze la o asemenea stratagemă pot fi însă periculoase pentru mediul financiar, sensibil la orice instabilitate politică. Au lansat informații false despre acest subiect prin niște hârtii colorate, ba chiar au depus o moțiune simplă la adresa ministrului Finanțelor, moțiune care nu a are nicio șansă de izbândă, singura ei menire fiind de a se încadra în circul liberal.
    Guvernul nu intenționează suspendarea Pilonului II de pensii, acest subiect nefiind discutat în cadrul întâlnirilor cu oficialii europeni, au precizat, vineri, reprezentanții Ministerului Finanțelor. Potrivit acestora, oficialii români vor prezenta, în perioada următoare, rezultatul evaluării Pilonului II de pensii administrate privat.
„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la ‘intenția Guvernului de a inversa reforma sistemului de pensii din 2008, care a introdus Pilonul II de pensii’, Ministerul Finanțelor Publice face următoarele precizări: Raportul DG ECFIN (Direcția Generală Afaceri Economice și Financiare din cadrul Comisie europene, n.r.), în urma misiunii de evaluare de la începutul lunii aprilie, prezintă doar punctul de vedere al oficialilor europeni asupra discuțiilor de pe agendă. În acest sens, afirmația „Guvernul are în vedere o inversare a reformei sistemului de pensii din 2008, care a introdus Pilonul 2 de pensii” este o apreciere subiectivă”, afirmă reprezentanții de la Finanțe.
    Mai mult, săptămâna trecută, președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat, pentru Reuters, că Guvernul României își va menține politica de reducere a taxelor și majorare a salariului minim și pensiilor de stat până în 2020, în încercarea de a îmbunătăți standardele de viață. Acesta a mai adăugat că Guvernul ar putea face opțională aderarea la o schemă de pensii private. „Nevoia de relaxare fiscală atât pentru sectorul privat cât și pentru angajatori a fost una acută. Åži va continua, vom reduce atât numărul de taxe cât și valoarea lor”, a spus Liviu Dragnea.
    De asemenea, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că „Statul nu poate să fie complet detașat de ce se întâmplă cu banii cetățenilor la Pilonul 2. Guvernul este preocupat, după cum vă spun că suntem și alții preocupați, eu sunt preocupat. În ce sens? Vrem să avem o imagine clară asupra randamentului pe care îl au banii depuși la Pilonul 2, vrem să vedem ce se întâmplă cu banii investiți din Pilonul 2, încotro se duc, care este impactul lor asupra economiei, o serie de elemente, acesta este motivul pentru care o astfel de analiză este necesară, dar nu se pune sub nicio formă problema desființării Pilonul 2”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?