Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Momente de neuitat la Festivalul Rusaliilor de la Vintileasca


Primăria Vintileasca și Consiliul Local Vintileasca au organizat, duminică și luni, cea de-a XIX-a ediție a „Festivalului Rusaliilor”. Manifestările au avut loc pe platoul de la intrarea în comună, unde se află și Lacul Mare.
 La manifestări au participat sute de persoane din Vintileasca și din localitățile învecinate, care au vrut să asculte muzică bună, să se distreze sau să schimbe impresii cu cunoscuții. La eveniment au fost prezenți și consilierii județeni Constantin Guguianu, Cătălin Răducanu și Giany Bălan.
În debutul manifestărilor, primarul Georgel Spătaru le-a urat bun venit la manifesări celor prezenți și le-a spus că locuitorii din zonă merită să aibă o sărbătoare a lor, într-un cadru natural de excepție. „Vă urăm bun venit în comuna Vintileasca și la manifestarea noastră. Vă dorim să petreceți frumos alături de familii și prieteni la cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Rusaliilor. Avem o sărbătoare frumoasă, vremea este frumoasă, iar cadrul natural este unul superb, avem toate ingredientele pentru a vă asigura o zi de neuitat”, a precizat primarul Georgel Spătaru. 
 Pe scena amplasată pe malul lacului, denumit de Alexandru Vlahuță în „România Pitorească” și „Lacul fără fund”, au urcat artiști de renume, dar și ansambluri folclorice. Au cântat pentru cei prezenți Angela Rusu, Mario Buzoianu, Maria Murgoci și Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”, „Chipărușul”, dar și ansambluri folclorice locale.

Investiții în infrastructură de 13 milioane de lei, prin PNDL 2

 În timpul manifestărilor, primarul Georgică Spătaru a fost abordat de locuitori ai comunei, care l-au întrebat despre stadiul unor investiții locale, cum ar fi reabilitarea unor drumuri. Edilul șef din Vintileasca le-a spus că asocierea SC EM Prime Construct SRL și SC Global Service Proiect SRL vor realiza proiectul de investiții privind modernizarea unor drumuri comunale din Vintileasca. Valoarea investiției este estimată la 3,6 miloane de lei.
 Lucrările vor consta în refacerea, reabilitarea și asfaltarea unor drumuri comunale, realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale, construirea de podețe pentru accesul pe proprietăți. „Prin acest proiect vor fi asfaltați aproximativ patru kilometri de drum comunal pe sectorul Bahnele-Bahnele de Jos -După Măgură. Este un drum important, care traversează trei sate și care până în acest moment nu au beneficiat de astfel de investiții”, a precizat primarul Georgel Spătaru. Edilul a anunțat că a semnat contractele de dinanțare pentru toate cele patru proiecte de investiții depuse spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. „Vreau să anunț că am reușit să semnăm contractele de finanțare la toate cele patru proiecte depuse spre finanțare prin PNDL, etapa a II-A, în valoare totală de 13 milioane de lei. Este vorba de proiectele: Crearea și modernizarea infrastructurii de bază, la scară mică, prin construcția rețelei publice de apă uzată și stație de epurare, în cadrul U.A.T. Vintileasca – 5,577,624 lei; Construire clădire Centrală termică și schimbare destinație corp B, în școală și grădiniță, Åžcoala Gimnazială „Pictor Mihail Bălășescu” sat Bahnele 180,035 lei; Reabilitare Åžcoala Gimnazială „Regina Maria”, corp A și B, sat Vintileasca -2,663,744 lei; Modernizare drumuri comunale – 4,744,549 lei. Deja proiectul privind modernizarea unor drumuri comunale din Vintileasca a fost adjudecat, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor”, a precizat Georgel Spătaru.
 Cel mai mare proiect ce va fi derulat în comuna Vintileasca este cel privind realizarea unei rețele de canalizare și construirea unei stații de epurare în satul Vintileasca.Valoarea investiției este estimată la 5,577,624 lei. Tot în Vintileasca se mai află în construcție un cămin cultural modern, complet utilat și dotat, obiectiv la care finanțarea este asigurată prin Compania Națională de Investiții (CNI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?