Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Un grup de cercetători a explicat modul în care Michael Jackson sfida gravitatea


Un grup de cercetători admiratori ai regretatului „King of pop”, Michael Jackson, a elaborat o explicație științifică a modului în care artistul era capabil să facă una din figurile sale celebre, să-și încline trunchiul în față și să rămână perfect oblic fără să-și miște picioarele, potrivit unui studiu publicat de Journal of Neurosurgery și citat miercuri de EFE. Majoritatea dansatorilor care au un trunchi foarte puternic reușesc o înclinare de maximum 30 de grade, când realizează celebra acrobație a lui Jackson, în timp ce idolul pop reușea să se încline 45 de grade cu ușurință, notează autorii. Totuși, forța musculară a artistului a făcut posibilă această uimitoare figură de dans, pe care milioane de persoane au încercat să o imite și care s-au accidentat în această încercare.
Trei neurochirurgi de la Institutul de Educație Medicală și Cercetare din Chandigarh (India) s-au arătat dispuși să examineze din punct de vedere științific înclinarea antigravitate introdusă de artist în videoclipul piesei ‘Smooth Criminal’. Nishant Yagnick și colegii săi au determinat că mișcarea lui Jackson s-a datorat mai multor factori, precum talentul său, forța sa musculară, capacitatea sa de invenție și utilizarea unor pantofi speciali, pe care el însuși i-a patentat. Potrivit autorilor, în termeni biomecanici mișcarea care l-a făcut celebru pe Michael Jackson era ‘imposibilă’. Totuși pantofii speciali pe care i-a folosit i-au permis să-și controleze mișcările corporale, datorită faptului că în tocul lor se afla o scobitură în formă de ‘v’ care îi permitea să se fixeze pe podea în șuruburile bătute în scenă. În acest fel, Jackson și dansatorii săi reușeau să se încline în aer și să atingă un unghi imposibil. „A fost o idee ingenioasă. Totuși, chiar și cu acești pantofi speciali lumea nu este capabilă să se încline 45 de grade. Este nevoie de un nucleu de forță pe care Michael Jackson îl deținea în tendonul lui Ahile și în mușchii coloanei”, a subliniat un alt autor al studiului, Manjul Tripathi.
Prin urmare, condiția fizică, în principal mușchii trunchiului și ai coloanei, tendonul lui Ahile și partea din spate a piciorului au făcut posibil ca artistul să suporte greutatea fără să se accidenteze în executarea acestei mișcări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?