Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Elevii de clasa a VI-a susțin evaluarea națională astăzi și mâine


Potrivit calendarului evaluărilor naționale, stabilit de Ministerul Educației Naționale (MEN), astăzi a venit rândul elevilor de clasa a VI-a să susțină evaluarea națională. Aceștia vor susține proba la limba și literature română astăzi, iar mâine vor folosi toate cunoștințele pentru a rezolva subiectele propuse la matematică.
Menționăm faptul că Evaluarea Națională 2018 reprezintă un examen din viața micilor școlari, de aceea el trebuie tratat cu mare atenție atât de elevi cât și de părinți și profesori, chiar dacă notele nu vor fi trecute în catalog. Precizăm faptul că testarile de la finalul clasei al VI-a sunt interdisciplinare. Testul de limbă și comunicare cuprinde Limba și literatura română și Limba modernă, iar testul de Matematică și Științe cuprinde Matematică, Fizică și Biologie.
Evaluarea Națională 2018 pentru elevii de clasa a VIII-a este o testare mai elaborată, aceasta urmând să debuteze pe 11 iunie cu proba scrisa la Limba și Literatura Română. Urmează Matematica, pe 13 iunie, și Limba și literatura maternă, pe 14 iunie. Rezultatele vor fi anunțate pe data de 19 iunie. Imediat, în aceeași zi se pot depune și contestații. Notele de la Evaluarea Națională contează la admiterea la liceu. Înscrierile pentru Evaluarea Națională 2018 la clasa a VIII-a se fac în perioada 4 – 8 iunie. Amintim faptul că anul școlar pentru clasa a VIII-a se va finaliza vineri, 8 iunie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?