Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Elevii de clasa a VIII-a dau examen la Matematică


Elevii de clasa a VIII-a vor susține, astăzi, cea de-a doua probă din cadrul Examenelor Naționale, proba scrisă la matematică. Aproximativ 3.600 de elevi sunt așteptați să susțină acest examen ce contează la admiterea în liceu. Potrivit metodologiei de concurs, elevii vor avea la dispo-ziție două ore pentru a rezolva subiectele propuse de Comisia Națională de Evaluare a Subiectelor. La nivel de județ au fost constituite 24 de centre de comunicare și un centru de coordonare, la Inspectoratul Åžcolar Județean. Proba va începe la orele 12.00.
Potrivit metodologiei, Comisia de Evaluare din fiecare unitate de învățământ în parte va asigura condiții de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței respective. Proba de matematică va fi urmată de o sesiune specială ce va debuta în data de 25 mai, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, și se va încheia pe 2 iunie, cu proba scrisă la Matematică.
Admiterea în clasa a IX-a se face pe  baza calculului unei medii dintre media generală de absolvire a claselor V-VIII, la care se adaugă media generală obținută la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VII-a și media obținută la evaluarea națională susținută în clasa a VIII-a. Acestea se împart la patru, iar rezultatul îi oferă elevului locul într-o ierarhie pentru admiterea la liceu. În cazurile speciale, însemnând absolvenții clasei a VIII-a promoția 2010, care în clasa a VII-a nu au susținut tezele cu subiect unic, media generală se calculează astfel: media generală obținută în clasa a VIII-a la Evaluarea Națională se adaugă mediei generale de absolvire a claselor V-VIII, și totul se împarte la doi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?