Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Discuții despre locuri de muncă și antreprenoriat social, în cadrul evenimentului „Luna promovării economiei sociale“


Conform Legii 219/2015 privind economia socială, luna mai a fiecărui an este dedicată organizării diferitelor evenimente sau acțiuni de mediatizare a acestui domeniu, având ca scop dezvoltarea locală și cetățenia activă, cooperarea și solidaritatea socială. Luna mai este denumită și luna promovării economiei sociale.
Economia socială reprezintă ansamblul activităților organizate independent de sectorul public, al căror scop este să servească interesul general, interesele unei colectivități și/ sau interesele personale nepatrimoniale, prin creșterea gradului de ocupare a persoanelor aparținând grupului vulnerabil și/ sau producerea de bunuri, prestarea de servicii și/ sau execuția de lucrări. Aceasta are drept obiective consolidarea coeziunii economice și sociale, ocuparea forței de muncă și dezvoltarea serviciilor sociale.
Îndeplinirea obiectivelor se realizează prin activități de interes general, precum:
a) producerea de bunuri, prestarea de servicii și/ sau execuția de lucrări care contribuie la bunăstarea comunității sau a membrilor acesteia;
b) promovarea unor activități care pot genera sau asigura locuri de muncă pentru încadrarea persoanelor aparținând grupului vulnerabil;
c) dezvoltarea unor programe de formare profesională dedicate persoanelor din grupul vulnerabil;
d) dezvoltarea serviciilor sociale pentru creșterea capacității de inserție pe piața muncii a persoanelor din grupul vulnerabil.
În cadrul lunii promovării economiei sociale (perioada 21 – 31.05.2018), Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea, organizează o serie de acțiuni cu scopul mediatizării prevederilor legale referitoare la rolul intreprinderilor sociale și al intreprinderilor sociale de inserție și la importanța cooperării dintre agențiile pentru ocuparea forței de muncă, autoritățile locale și actorii locali cu responsabilități în domeniul economiei sociale.

În această perioadă se vor desfășura următoarele acțiuni:

1. un seminar cu temele „Economia socială – instrument flexibil și durabil pentru dezvoltarea comunității și crearea de locuri de muncă pentru persoanele defavorizate” și „Impactul/ importanța sincronizării intervențiilor actorilor locali, cu responsabilități în domeniul economiei sociale” la care vor participa reprezentanți ai AJOFM Vrancea, autorităților publice locale, instituții publice, mediul de afaceri, ONG – uri, etc.; 
2. o masă rotundă cu tema „Economia Socială între incluziune și antreprenoriat social” la care vor participa angajatori.
 
Neluța Caia, Compartiment APMPOIMAES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?