Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Foarte criticată, statuia de ceară a lui Emmanuel Macron de la muzeul Grevin ar putea fi refăcută


Sub focul criticilor, conducerea muzeului Grevin din Paris a recunoscut că statuia de ceară a președintelui Emmanuel Macron ”nu este adecvată” și că ia în calcul chiar refacerea ei, relatează miercuri AFP. „Un chip angoasat și crispat, o statuie imobilă care nu trăiește, nu este frumoasă, este ceva care nu merge”, a declarat pentru AFP președintele celebrului muzeu al statuilor de ceară, Yves Delhommeau. „Statuia lui Emmanuel Macron nu este încă validată, nu vreau să avem o creație care să fie atât de contestată pe rețelele sociale. (…) Nu este exclus să refacem statuia, să reîncepem totul dacă trebuie”, a adăugat directorul muzeului Grevin, fondat în 1882 și care primește în fiecare an aproape 800.000 de vizitatori.
Lucrarea, aflată încă în atelier, urmează să fie revăzută vineri și se va lua decizia, dacă va fi sau nu dezvelită la 24 mai, așa cum era prevăzut inițial. „O decizie delicată pentru că o statuie reprezintă multă muncă”, a adăugat el. Realizarea unei statui de ceară costă între 50.000 și 60.000 de euro și necesită aproape șase luni de trudă.
Fotografia statuii prezentată pe rețelele sociale – și a care a provocat critici și bătăi de joc – provine dintr-un reportaj al canalului TF1 difuzat duminică. Filmările pentru emisiune datează din luna septembrie. „Fotografia prezentată nu este statuia complet finalizată, de atunci am schimbat ochii și unele elemente”, a precizat directorul muzeului Grevin.
Sculptorul, care a realizat deja statui de ceară ale președintelui american Donald Trump, actriței Line Renaud sau bucătarului șef Alain Ducasse, a lucrat după fotografii ale președintelui francez. „Să întâlnim în prealabil persoana și să utilizăm un scanner pentru a nu ne înșela asupra proporțiilor ar fi fost preferabil”, a apreciat directorul, „dar asta nu este mereu posibil”. „L-am reușit pe Donald Trump, nu există niciun motiv pentru care să nu-l reușim și pe Emmanuel Macron, chiar dacă chipurile mai pronunțate, mai în vârstă, mai caricaturale sunt adesea mai ușor de realizat”, a explicat el.
Deocamdată, prima doamnă nu și-a dat acordul pentru a fi reprezentată de muzeul Grevin alături de soțul ei. „După cele întâmplate cu soțul ei, nu va fi probabil încurajată”, a încheiat directorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?