Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Ford România va scoate din producţie Transit Connect


Ford România va produce, pe lângă B-Max, încă un model de clasă B, imediat după ce va înceta producția utilitarei ușoare Transit Connect, a declarat marți Henrik Nenzen, directorul general al Companiei Naționale de Vânzări Ford. El a spus că decizia de a produce un nou vehicul din gama de modele seria B a venit în urma punerii la punct a unei noi strategii de reorganizare a fabricilor deținute în Europa de către compania americană. Astfel, s-a decis ca uzina Ford de la Craiova să devină o unitate de producție specializată pe vehicule clasa B. Începerea producției unui nou model de clasă B, pe lângă B-Max, va coincide cu scoaterea din fabricație a modelului Transit Connect. Producția acestui model va fi transferată către uzina Ford din Valencia.
Reprezentantul companiei americane nu a precizat când va avea loc lansarea producției noului model de clasă B. Transit Connect va fi scos din fa-bricație odată cu lansarea noii generații a modelului, în Spania. Ford va investi 800 milioane euro în fabrica deținută în Spania, unde va produce două modele noi, Transit Connect și crossover-ul Kuga. Nenzen a spus că activitățile de reorganizare nu vor afecta planurile de producție pentru modelul     B-Max.
Primele unități B-Max vor fi livrate în al doilea trimestru al anului viitor.
Oficialul Ford a precizat că versiunea de serie a modelului B-Max va fi prezentată în premieră în luna septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.
Planul de reorganizare a fabricii de la Craiova va presupune majorarea numărului furnizorilor de componente, precum și al angajaților, care în prezent se ridică la aproximativ 3.500 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?