Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Primarul comunei Urecheşti află joi dacă scapă sau nu de arestul preventiv


    Bratosin Nistor, primarul comunei Urechești, arestat preventiv într-un dosar de instigare la infracțiunea de distrugere prin incendiere, află mâine dacă scapă sau nu de arestul preventiv. Contestația formulată împotriva măsurii arestării preventive a avut termen ieri, la Tribunalul Vrancea, dar magistrații au amânat judecarea cauzei pentru ziua de joi. Tot atunci va afla și celălalt inculpat din dosar, care ar fi incendiat proprietătile a două persoane la instigarea primarului, dacă și în cazul său se menține măsura sau nu. „Solutia pe scurt: Termen acordat pentru lipsa de apărare a inculpatului Bratosin N. Document: Încheiere de ședință (secretă) 15.05.2018”, este decizia instanței.
    Primarul liberal al comunei Urechești a fost reținut pe data de 9 mai și arestat preventiv o zi mai târziu de magistrații de la Judecătoria Focșani. El a fost acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de instigare la distrugere prin incendiere. În același dosar a mai primit mandat de arestare preventivă și Adi Vasile Olteanu, care este deja arestat în altă cauză, pe care anchetatorii l-au acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de distrugere prin incendiere. Potrivit anchetatorilor, edilul l-ar fi instigat pe cel de-al doilea inculpat să incendieze două gospodării din localitate, la sfârșitul anului trecut. De altfel, pompierii, în urma verificărilor efectuate după ce au stins incendiile, au stabilit că flăcările au fost puse intenționat.
    La momentul respectiv, în sala de judecată, nici primarul și nici celălalt inculpat nu au recunoscut faptele. După arestarea celor doi, unul dintre avocații primarului a spus că în dosar nu sunt suficiente probe și că ar exista doar o singură declarație a fostei soții a celui de-al doilea inculpat, care a susținut că edilul l-ar fi tocmit pe Adi Vasile Olteanu să incendieze imobilele.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani care au făcut și încă mai fac cercetări în dosar au spus în ziua arestării primarului că „pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani se află în cursul cercetărilor un dosar care are ca obiect două infracțiuni de incendiere săvârșite la sfârșitul anului trecut, în luna decembrie. Ca urmare a activităților desfășurate până în prezent, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de două persoane, una pentru săvârșirea infracțiunii de incendiere și una pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la săvârșirea infracțiuniii de distrugere prin incendiere. Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt și stabilirea răspunderii pentru fiecare persoană. Până la terminarea dosarului și pronunțarea unei decizii de către instanțe, inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție”.
Reamintim că la finele anului trecut, un incendiu a cuprins anexele unei gospodării și acoperișul locuinței din comuna Urechești. Se întâmpla pe 10 decembrie 2017. Din spusele proprietarului, în noaptea cu pricina, atât el, soția, cât și cei doi fii ai lor se aflau acasă. În urma incendiului au ars: acoperișul locuinței și anexe (bucătărie vară, magazie, coteț păsări, coteț porci). Intervenția pompierilor a durat aproximativ 4 ore. Pompierii au stabilit drept cauză cea mai probabilă a acestui eveniment ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.
Cel de-al doilea incendiu pus intenționat, potrivit pompierilor, a izbucnit în aceeași localitate, la un apropiat al primului proprietar afectat, la data de 28 decembrie 2017, în jurul orei 02.20. După cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Flăcările au mistuit aproape în întregime gospodăria omului. Au ars acoperișul locuinței, acoperișul adăpostului de animale, 2000 baloți lucernă, butoaie, teasc și alte bunuri de uz gospodăresc. Din nefericire, incendiul a surprins și omorât o vacă, 80 oi, 35 capre și 6 porci. În urma verificărilor efectuate la fața locului s-a constatat că incendiul s-a produs, cel mai probabil, tot din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Åži în acest caz întreaga familie se afla în casă la momentul izbucnirii incendiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?