Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

ULTIMA ORĂ! Primarul PNL al comunei Urechești, plasat sub control judiciar


 Magistrații Tribunalului Vrancea l-au plasat sub control judiciar pe primarul PNL al comunei Urechești, Nistor Bratosin (FOTO). De asemenea, sub control judiciar a fost plasat și celălalt bărbat cercetat în acest dosar, Adi Vasile Olteanu. Acesta nu va părăsi însă arestul, dat fiind că este arestat în altă cauză. Cei doi sunt cercetați de procurori într-un dosar privind incendierea unor gospodării din Urechești. Olteanu este acuzat de incendiere, iar Bratosin de instigare la incendiere. 
 La sfârșitul anului trecut, un incendiu a cuprins anexele unei gospodării și acoperișul locuinței din comuna Urechești. Se întâmpla pe 10 decembrie 2017. Din spusele proprietarului, în noaptea cu pricina, atât el, soția, cât și cei doi fii ai lor se aflau acasă. Cel de-al doilea incendiu a izbucnit în aceeași localitate, la un apropiat al primului proprietar afectat, la data de 28 decembrie 2017, în jurul orei 02.20. După cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Flăcările au mistuit aproape în întregime gospodăria omului. În urma verificărilor efectuate la fața locului s-a constatat că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Åži în acest caz întreaga familie se afla în casă la momentul izbucnirii incendiului.
 „Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani se află în cursul cercetărilor un dosar care are ca obiect două infracțiuni de incendiere săvârșite la sfârșitul anului trecut, în luna decembrie. (…) Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt și stabilirea răspunderii pentru fiecare persoană. Până la terminarea dosarului și pronunțarea unei decizii de către instanțe, inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție”, a declarat, la momentul arestării, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, Ionuț Petrescu.
Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?