Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Colegiul Cuza Focșani a avut cei mai mulți participanți la Volkswagen Bucharest Half Marathon


Elevi și profesori ai Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” Focșani au participat, sâmbătă, la Volkswagen Bucharest Half Marathon. Profesorii coordonatori, Tiberiu Oprea și Ionuț Èšandără, le-au oferit elevilor chiar și o pregătire pentru acest maraton, mai exact un antrenament în Crâng, alături de maratoniști cu experiență de la Ro Club Maraton. Antrenorii Victor Vlad și Ionuț Ciontu au venit special de la București pentru a se ocupa de pregătirea cuziștilor.
Pe scena Half Maraton Bucharest au urcat toți participanții ce au reprezentat Colegiul Cuza, încântând publicul cu energia lor pozitivă, cu faptul că au fost așa de mulți, dar și cu faptul că au fost uniți, frumoși și veseli. Prezentatorii evenimentului au fost impresionați de cât de mulți sunt, făcând chiar glume precum că ar fi venit de la Focșani cu două avioane. Ei au precizat că este foarte important ca profesorii să se implice în dezvoltarea elevilor, chiar și în afara orelor de curs. „Colegiul Național „Alexandru Ioana Cuza” are cel mai mare număr de participanți. Apreciem foarte mult atunci când profesorii se implică nu numai la orele de curs, ci chiar și în dezvoltarea fizică, mentală și nu în ultimul rând spirituală și sufletească a copilului. Sunteți un exemplu extraordinar, un exemplu demn de urmat”, a spus unul dintre prezentatori. „Am venit tocmai la București pentru a promova sportul”, a spus, pe scenă, eleva Dima Andreea Roxana, una din cei 100 de participanți. „Iubim sportul și am venit să promovăm mișcarea în rândul tinerilor. Am remarcat că tinerii nu prea se mișcă și am zis: hai copii cu toții la mișcare! Și iată-ne în număr destul de mare aici, mulțumim organizatorilor și tuturor”, a fost mesajul profesorului Tiberiu Oprea, unul dintre profesorii coordonatori.
„O minte sănătoasă, într-un corp sănătos” este deviza președintei Bucharest Running Club, care a fost impresionată de inițiativa celor de la Colegiul Cuza și își dorește ca anul viitor să le urmeze exemplul mai multe școli din țară. „Vreau să îi mulțumesc domnului profesor, mai ales pentru că sunteți profesor de matematică și ați luat dumneavoastră inițiativa de a aduce copiii la București. Vă felicit, vă așteptăm și anul viitor și sper să ia exemplul dumneavoastră mult mai multe școli din țară”, a spus Valeria Răcilă van Groningen. De menționat că Valeria Răcilă este Campioană Olimpică la Los Angeles 1984 la canotaj simplu vâsle și medaliată cu bronz la Olimpiada de la Moscova în 1980 la dublu vâsle. A câștigat două medalii de bronz și două de argint la Campionatele Mondiale de Canotaj în 1979, 1981, 1982, 1985. A participat la peste 20 de maratoane și semimaratoane internaționale.
„Suntem foarte fericiți că am participat la acest maraton, copiii noștri s-au antrenat pentru această experiență frumoasă, alături de Tiberiu, sunt iubitori ai sportului și consideră că pentru o viață sănătoasă este foarte important să faci mișcare și sport. Dacă facem sport, avem o minte aerisită, dornică să știe și să învețe cât mai multe lucruri. Vă mulțumim că ne-ați invitat aici pe scenă și vă dorim succes la următoarele competiții pe care le veți organiza”, a transmis, directoarea Colegiului Național Cuza Daniela Sîrghie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?