Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Vineri este ultima zi de depunere a dosarelor pentru școlile de subofițeri în Armată. Aflați ce probe susțin candidații


Doar puțin timp a mai rămas până când cei care doresc să urmeze o carieră militară, urmând să devină subofițeri ai Armatei Române, vor intra în febra examenelor. Mâine este ultima zi pentru depunerea dosarelor, iar în luna august vor avea loc testele de admitere în școlile militare. Deja s-au făcut publice testele pe care candidații le vor avea de trecut pentru a deveni subofițeri. Elevii care au absolvit bacalaureatul vor avea de susținut probe de foc pentru a deveni militari adevărați.
Două instituții de învățământ postliceal militar vor primi noii candidați. Una se află la Pitești, pentru cei ce doresc să devină subofițeri ai Forțelor Terestre, iar cealaltă la Bobocu, pentru candidații care vor dori să facă parte din Forțele Aeriene. Cursurile celor două unități de învățământ sunt de zi, pe durata de un an de zile și numai pentru cei care provin prin filieră directă, adică SGP (soldat gradat profesionist).
Astfel, Școala Militară de maiștri militari și subofițeri a Forțelor Terestre „Basarabi I” din Pitești organizează și desfășoară concursul de admitere pentru subofițeri în perioada 7 -14 august. Concurenții vor susține examene la Instrucție militară de bază, aceasta fiind o probă eliminatorie, test grilă la limba engleză, la care ponderea în calcul a mediei de admitere va fi 10%, iar nota minimă de admitere va fi 5.00, limba română și Legislație în domeniul apărării, tot test grilă. La acestea două, ponderea în cadrul mediei de admitere va fi de 80%, nota minimă de admitere fiind 5.00. La toate aceste probe se va adăuga și media examenului de bacalaureat, aceasta având o pondere de 10%.
Pentru candidații care doresc să devină militari în cadrul Forțelor Aeriene, Școala Militară de maiștri militari și subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” de la Bobocu va organiza și desfășura concursul de admitere pentru subofițeri în perioada 7-12 august. Astfel, candidații vor susține probe la Instrucție militară de bază, aceasta fiind o probă eliminatorie, ponderea în cadrul mediei de admitere va fi de 10%, iar nota minimă va fi de 5.00, și test grilă la limba engleză, unde ponderea de calcul a mediei de admitere va fi de 20%, iar nota minimă de admitere 5. De asemenea, vor mai fi examene tip test grilă și la matematică (algebră și trigonometrie) și fizică (mecanică și electricitate), unde ponderea în cadrul mediei de admitere va fi de 60%, iar nota minimă de admitere 5.00. La toate aceste probe, media examenului de bacalaureat va avea o valoare de 10%. „Arma sau specialitatea militară se va face conform planului de școlarizare aprobat, astfel la Școala Militară de maiștri militari și subofițeri «Basarabi I» din Pitești, învățământ postliceal prin filieră directă sunt în total 429 de locuri, iar la Școala Militară de maiștri militari și subofițeri a Forțelor Terestre «Traian Vuia» din Bobocu sunt 32 de locuri”, conform planului de școlarizare a DMRU din cadrul Ministerului Apărării. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?