Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Vrâncean condamnat la 8 ani de închisoare după ce și-a OMORÂT SOȚIA


Bărbatul din Obrejița, care în noiembrie anul trecut și-a omorât soția în bătaie, a fost condamnat la închisoare, fără a fi încheiat cu anchetatorii vreun acord de recunoaștere a vinovăției. El a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare, fiind obligat să achite cheltuieli judiciare către stat.
„Condamnare fără acord de recunoaștere (…) Condamnă pe inculpatul M(…) GHEORGHE, în prezent aflat în Penitenciarul Focșani, pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru al familiei (…) la o pedeapsă de 8 ani închisoare și 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a și b Cod penal; (…) mențin măsura arestării preventive luată față de inculpat prin mandatul de arestare preventivă (…) emis de Tribunalul Vrancea. (…) deduce din durata pedepsei aplicate inculpatului perioada reținerii și arestării preventive începând cu 03.11.2017 la data pronunțării prezentei sentințe. (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare. Obligă inculpatul la plata sumei de 1000 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică astăzi, 11.05.2018”, este decizia luată de magistrații Tribunalului Vrancea. 

Conform rechizitoriului, Gheorghe M., de 67 de ani, în noaptea de 2/3 noiembrie 2017, în timp ce se afla în locuința sa, în urma unui conflict spontan a lovit-o în zona capului și a toracelui cu pumnii pe soția sa, exercitând totodată compresiuni în zona toracicăa acesteia, care i-au provocat victimei un traumatism toracic cu multiple fracturi costale. În cele din urmă, leziunile au dus la decesul femeii. Procurorii spun că inculpatul a avut o atitudine sinceră, recunoscându-și fapta pentru care va fi judecat.
Din anchetă a rezultat că în seara zilei de 2 noiembrie 2017 cei doi soți s-au luat la ceartă. În timp ce femeia stătea pe pat, soțul a început să o lovească cu pumnii. Sub ploaia de lovituri, femeia s-a prăbușit la pământ, situație care nu l-a înduioșat pe soțul furios, care a continuat să o lovească și în timp ce era căzută. După ce și-a vărsat nervii pe ea, femeia a reușit să se ridice și să se așeze pe pat, cerându-i totodată soțului ei să cheme salvarea pentru că nu se simțea bine. Bărbatul a refuzat să facă acest lucru și s-a așezat în pat, adormind. În jurul orei 01.30, acesta s-a trezit și a mers afară, iar când a revenit în casă și a vrut să se așeze din nou pe pat, lângă soția sa, pe care o bătuse, și-a dat seama că aceasta nu mai respiră. Panicat, bărbatul și-a sunat fiica și i-a cerut acesteia să vină până la el, să vadă ce s-a întâmplat cu mama.
În momentul în care și-au dat seama că femeia nu mai suflă, s-a sunat la 112. Apelul la 112 s-a făcut puțin după ora 2.00 noaptea, iar la casa soților din Obrejița a ajuns un echipaj medical. Cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru femeie, care era decedată. Ulterior au ajuns și politiștii, dar și procurorul de caz, care au efectuat cercetarea la fața locului. Bărbatul a ajuns atunci la sediul Parchetului Județean pentru a fi audiat, după care pe numele său a fost emis un mandat de arestare, mandat care a fost ulterior prelungit. Conform rechizitoriului, sora și fiul femeii au spus că se constituie părți civile în dosar, urmând ca sumele să fie precizate la instanță.
Potrivit unor surse, cei doi soți se certau frecvent. Bărbatul a explicat că starea conflictuală era generată de plecările soției de acasă, fără să-i și spună unde merge. Un alt motiv au fost excesele de gelozie ale bărbatului acuzat de omor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?