Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Transportatori de material lemnos, sancționați de polițiști


La data de 10 mai a.c., ora 9.30, pe DN 23 A, polițiștii din cadrul  Postului de Poliție Milcovul au depistat un bărbat, de 34 de ani, din comuna Mera, în timp ce transporta material lemnos cu o autoutilitară. Conducătorul auto a prezentat un aviz de însoțire cu termen de valabilitate până la 10 mai a.c., ora 19.17, punct de descărcare Brăila. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că persoana în cauză efectua al doilea transport de material lemnos în baza aceluiași aviz de însoțire.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 totodată fiind dispusă confiscarea cantității de 2,687 mc lemn foc fag și 0,398 lemn foc jugastru – total 3,085mc.

La data de 11 mai a.c., ora 11.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Reghiu au depistat în flagrant un bărbat, de 40 de ani, din comuna  Reghiu, în timp ce sustrăgea 6 arbori, din specia fag, tăiați ilegal, din proprietatea de pădure ce aparține unei femei din comuna Andreiasu de Jos.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.
 
La data de 10 mai a.c., ora 12.45, polițiștii Serviciului de Ordine Publică- Biroul Combaterea Delictelor Silvice, au depistat pe raza municipiului Focșani, două autoutilitare care transportau material lemnos.
În urma verificării celor două avize de însoțire în aplicația „IWoodTracking”, s-a stabilit că materialul lemnos era expediat de către o societate comercială cu sediul în comuna Broșteni, către persoane fizice, pe raza localității Fălciu, județul Vaslui, iar perioada de valabilitate era expirată. De asemenea, polițiștii au constatat faptul că emitentul a specificat pe documentele cu regim special în mod eronat termenul de valabilitate, respectiv 45 de ore.
Cei doi conducători auto au fost sancționați totodată fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 6 m.c. lemn de foc. Față de agentul economic a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru completarea necorespunzătoare a avizelor de însoțire.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 11 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?