Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Terenul pe care va fi construit noul spital din Focșani, declarat bun de interes județean


Consiliul Județean Vrancea va dezbate în ședința ordinară ce va avea loc săptămâna viitoare un proiect de hotărâre ce vizează declararea terenului în suprafață de 6,2 ha situat în municipiul Focșani T 80 P424/1 ca bun de interes județean. De asemenea, Consiliul Județean Vrancea va inventaria terenul mai sus menționat în domeniul public al județului Vrancea. În acest context, toate disputele politice lansate de liberali, care se opun acestui proiect de construire a unui nou spital județean, nu își mai au rostul, iar tergiversările motivate de cine este proprietarul terenului respectiv rămân fără obiect. „Primăria municipiului Focșani ne aduce la cunoștință că, din corespondența purtată cu diferite instituții abilitate, terenul în suprafață de 6.2 ha nu este inventariat și/sau înscris în cartea funciară ca fiind în proprietatea publică sau privată a vreunei persoane juridice sau în proprietatea privată a unei persoane fizice. Având în vedere cele de mai sus și ținând cont de faptul că terenul identificat cu datele de mai sus urmează a fi destinat construirii unui spital județean și văzând prevederile Legii nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, potrivit căreia domeniul public al județului este alcătuit din bunurile de uz sau de interes public județean, declarate ca atare prin hotărâre a consiliului județean, dacă nu sunt declarate prin lege bunuri de uz sau de interes public național, consiliul județean, prin hotărâre, va declara terenul în suprafața de 6.2 ha situat în municipiul Focșani T 80, P424/1 ca bun de interes județean și îl va inventaria în domeniul public la poziția nr. 263„, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
    Consiliul Județean Vrancea a anunțat că va construi un nou spital județean. Investiția urmează să fie realizată cu finanțare de la Banca Mondială și va fi dotat cu toată aparatura și utilitățile necesare unui spital modern, de ultimă generație. În acest sens, Consiliul Județean Vrancea a aprobat, la sfîrșitul lunii ianuarie a.c., solicitarea de trecere a suprafeței de 62000 mp teren situat în extravilanul Municipiului Focșani, din domeniul public al municipiului Focsani în domeniul public al județului Vrancea, în vederea construirii noului Spital Județean. Spitalul ar urma să fie dotat cu aparatură de ultimă generație, dar și cu un heliport pentru preluarea cazurilor de urgență rapidă.
Contactat de reporterii noștri, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că este o certitudine faptul că va fi construit un nou spital județean. „Este o certitudine faptul că vom construi un nou spital județean și, în acest sens, am luat toate măsurile care se impun pentru a construi și dota la standarde moderne noul spital. Cetățenii județului Vrancea merită un spital nou mai ales că actualul spital este unul foarte vechi„, a precizat Marian Oprișan.
    Într-un comunicat remis presei se arată că președintele Consiliului Județean Vrancea a făcut demersuri susținute în ultimii ani pentru identificarea unei soluții viabile și a unei surse de finanțare pentru construirea unui nou spital județean, în care pacienții să beneficieze de condiții moderne de tratament. Mai mult, Consiliul Județean Vrancea a condiționat în ultimii ani preluarea managementului celor trei spitale din județ, respectiv Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni și Spitalul Comunal Vidra, întrucât nu erau reabilitate și modernizate, finanțarea acestora fiind incertă. În acest context, în urma discuțiilor purtate de președintele Consiliului Județean Vrancea cu fostul premier Mihai Tudose și reprezentanți ai Băncii Mondiale, s-a ajuns la soluția construirii de la zero a unui nou spital județean, care să fie deservit și de un heliport, la cele mai înalte standarde de calitate. „În calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea, am făcut demersuri repetate pentru identificarea unor surse de finanțare pentru construirea unui imobil nou, cu această destinație. La acest moment a fost identificată sursa de finanțare necesară construirii unui spital județean la standarde moderne de funcționalitate și calitate, în care să se desfășoare activități spitalicești/medicale și servicii conexe, inclusiv posibilitatea construirii unui heliport, care să deservească instituția spitalicească„, se arată în nota de fundamentare a proiectului, semnată de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
    Un prim pas pentru concretizarea acestui proiect important pentru locuitorii județului Vrancea a fost aprobarea unei hotărâri, inițiată de președintele Marian Oprișan, privind transmiterea către Consiliul Local al Municipiului Focșani a solicitării de identificare și trecere a unei suprafețe de teren de peste 6 hectare din domeniul public al municipiului Focșani în domeniul public al județului Vrancea, în vederea construirii unui nou Spital Județean. Proiectul de hotărâre a fost adoptat de plenul Consiliului Județean Vrancea, în cadrul ședinței ordinare care a avut loc marți, 19 decembrie 2017. Această solicitare a fost motivată de faptul că Județul Vrancea nu deține în proprietate pe raza municipiului Focșani un teren corespunzător construcției acestei noi unități spitalicești, care să deservească nevoia de asistență și servicii medicale moderne și profesioniste, a tuturor cetățenilor județului Vrancea.
    Construirea unui spital modern pentru locuitorii județului Vrancea face parte dintr-o viziune pe termen lung a președintelui Marian Oprișan privind asigurarea unor servicii medicale de calitate și vine în completarea unui proiect investițional, susținut de acesta, care vizează dotarea actualului Spital Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani cu aparatură medicală modernă de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?