Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO şi GALERIE FOTO: Militarul care s-a împușcat în cap a fost înmormântat; pe ultimul drum l-au condus mai mulți colegi, îmbrăcați în uniforme militare


     Maricel Oanele, militarul care s-a împușcat în cap la sfârșitul săptămânii trecute, a fost înmormântat ieri în cimitirul din localitatea Poiana, comuna Vrâncioaia, fără onoruri militare. Pe ultimul drum l-au petrecut colegii de la armată, îmbrăcați în uniforme, dar și mai multe persoane din cadrul DGASPC.
     Familia Oanele l-a crescut pe Maricel de la vârsta de 11 ani, iar în urmă cu un an l-a și înfiat. Mama sa ne-a povestit că tânărul era tot timpul vesel și că se pregătea să devină ofițer. „De la 11 ani l-am avut în plasament, erau trei frați după mamă. El a rămas la noi, sora a luat-o tatăl ei natural, iar fratele a mers la centru. Prima dată când am dorit să-l adoptăm nu a fost de acord bunicul din partea mamei și cu mama. Mama lui este din Panciu. La înmormântare au venit numai nașii lui de botez, o rudă apropiată și sora lui de la Câmpuri. Maricel era un copil bun, a învățat bine, s-a străduit, a luat bacul. I-a plăcut să lucreze în armată, a fost alegerea lui, el și-a dorit. Se pregătea la engleză și la matematică, pentru a intra la ofițeri. Depusese dosar și la Brașov, la Sibiu și la Buzău, dar nu a mai ajuns până acolo. Copilul ăsta a fost tot timpul numai un zâmbet, acum era un copil realizat, l-am ajutat să-și ia mașină”, a spus femeia.

    Femeia ne-a mai povestit că în dimineața zilei în care militarul s-a împușcat ar fi vorbit cu el la telefon, iar acesta nu i-ar fi dat în nici un fel de bănuit că ar avea de gând să recurgă la un asemenea gest necugetat. „Nu avea nici un defect, nu bea, nu fuma, n-ar fi jignit pe cineva vreodată! Era cu foarte mult bun simț. Poate că a avut o traumă a lui, pe care numai el a știut-o, dar era tot numai un zâmbet! Nu a arătat nimic niciodată! Am vorbit cu el în dimineața zilei în care a murit. Noi tot timpul vorbeam. Îmi vorbea foarte frumos, ne sunam mereu. Era un copil exemplu. Un copil frumos, cu suflet bun. Toată lumea îl ajuta, pentru că-l vedea plin de energie și vesel. Nu-și cheltuia banii, nu umbla prin baruri, era mai ceva ca o fată, foarte bine îngrijit și ordonat. Să vedeți mașina lui, ți-e milă să pui mâna pe ea. Anul trecut l-am adoptat, când a vrut el. L-am lăsat să ne aleagă el, fiindcă el era mare și să ne aleagă el pe noi, nu noi pe el. Îmi pare rău de el, că l-am pierdut”, ne-a spus mama militarului.
    Reamintim că soldatul Maricel Oanele, un tânăr vrâncean în vârstă de 22 de ani, încadrat la Batalionul 81 LAROM din Focșani, s-a împușcat sâmbătă, 5 mai, în timpul serviciului de pază. Potrivit unor surse medicale, tânărul soldat s-ar fi împușcat cu arma din dotare în cap. Maricel Oanele era angajat al MApN din decembrie 2016, era necăsătorit și nu participase la nici o misiune în teatrele de operații. Reprezentanții Brigăzii 8 LAROM Alexandru Ioan Cuza au transmis că militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar la ultima testare psihologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?