Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Trif: Comercializarea voucherelor de vacanţă este ilegală; amenzile ajung la 27.000 lei


Circa 1,2 milioane de oameni vor primi în cel mai scurt timp voucherele de vacanță, însă comercializarea acestora este ilegală, iar amenzile pot ajunge la 27.000 lei, a declarat, miercuri, Bogdan Trif, ministrul Turismului, într-o conferință de specialitate. „Voucherele de vacanță au fost achiziționate și în cel mai scurt timp vor fi distribuite tuturor celor aproape 1,2 milioane de oameni care au dreptul la ele. Impozitarea voucherelor se va face cu 10%. Atrag atenția că este ilegală comercializarea lor către alte persoane. Atât cei care le vând, cât și operatorii din turism care le primesc sunt pasibili cu amenzi de până la 27.000 de lei”, a spus Bogdan Trif. Valoarea unui voucher de vacanță este de 1.450 de lei.
Ministrul Turismului a apreciat că, fiind o piață liberă, operatorii din turism pot opta să lucreze cu toți cei trei emitenți de vouchere sau numai cu unul singur. Bogdan Trif a precizat că în acest moment în minister se lucrează deja la reînființarea oficiilor externe de turism, ca măsură a dezvoltării industriei. Acest fapt a venit în urma consultărilor cu reprezentanții industriei de turism. „Distribuirea voucherelor este o măsură timidă de a sprijini mediul de afaceri de turism. Ministrul Trif este un om care chiar vrea sa facă ceva pentru industria ospitalității care poate genera bunăstare pentru toată lumea”, a arătat, la rândul său, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade.
Ministrul Turismului a anunțat că a trimis la Ministerul Dezvoltării propunerea de lege privind descentralizarea activității ministerului și trecerea unor activități în subordinea unor consilii județene.
Pentru 2018, Bogdan Trif estimează o creștere a numărului de turiști pe litoral, locul în care își va petrece și oficialul o parte din vacanța de vară. „În fiecare an, îmi petrec o parte din concediu pe litoral și în Delta Dunării”, a precizat Trif.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?