Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: #dreptatepentruMonica! Tânăra de 19 ani din Vidra, care a murit după ce a fost bătută de prietenul său, a fost înmormântată în rochie de mireasă


    Monica Vidreanu, tânăra de 19 ani din Vidra, care a murit după ce a fost bătută de prietenul său, a fost înmormântată joi în cimitirul din sat. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum de tineri și bătrâni, de consăteni și colegi, de prieteni și rude. Monica își va dormi somnul de veci îmbrăcată în rochie de mireasă. De lângă sicriul fetei nu s-au dezlipit nici o clipă mama și fratele său. Biata mamă și-a strigat necontenit copila, dar, din păcate, nici un urlet al durerii, nici o lacrimă, nu au mai putut-o aduce înapoi pe frumoasa fată, care și-a găsit sfârșitul mult prea devreme, nimicită de pumnii unui bărbat. Mult prea tânără, mult prea firavă, Monica nu a putut lupta cu loviturile primite și în cele din urmă, după mai bine de lună, în care a stat în comă profundă, ea a închis ochii pentru totdeauna și a plecat spre îngeri.
    Moartea Monicăi i-a sfâșiat pe membrii familiei sale. Valentin, fratele fetei, s-a întors în țară din Franța imediat ce a aflat ce i s-a întâmplat surioarei sale. Toate speranțele sale au fost însă frânte luni, în jurul prânzului, când sora sa și-a dat ultima suflare, pe același pat de spital unde și-a petrecut ultima lună din viață și acolo unde a împlinit 19 ani. Joi, în ziua înmormântării surioarei sale, durerea a îmbrăcat chipul lui Valentin și tristețea i-a împleticit pașii. Mulți știm poate ce înseamnă să plângem după cineva drag, dar puțini știm ce înseamnă ca de durere să muști din lemnul sicriului în care sânge din sângele tău este dus la groapă. Poate nici n-a simțit, poate nici n-a știut, dar asta l-a împins suferința să facă pe fratele Monicăi. „Primăvara mea! Frumoasa mea! Mi-au luat floarea. Nu pot, oameni buni, s-o duc la groapă!”, au fost cuvintele rostite de fratele fetei, când, sprijinit de mamă și mătușă, a intrat pe poarta cimitirului, în urma sicriului surorii sale.

    Lacrimile n-au fost de ajuns să plângă sângele nevinovat al tinerei, în satul Scafari, acolo unde Monica a crescut, modest, cu rușine și iubire de părinți. Tinere de o seamă cu Monica au mers cu capul plecat în urma sicriului, iar lacrimile lor au udat pământul. La vârsta când încă mai credem că viața poate fi ca-n filmele de dragoste, naivitatea poate face victime la fiecare pas.
    Pe locul din dreapta al mașinii care transporta sicriul Monicăi a stat un urs mare de pluș. Un urs pe care sătenii spuneau că l-ar fi primit cadou de ziua ei, pe 28 aprilie. Monica n-a mai apucat să-și vadă cadourile primite de ziua ei. Nu a mai apucat ziua absolvirii liceului. Nu a mai trăit emoția examenului de Bacalaureat. Jucăria de pluș, împreună cu alte obiecte ale Monicăi, au fost așezate în groapă, alături de sicriu.  Bolnav și îngenuncheat de suferință, tatăl Monicăi a mers în spatele convoiului, într-o mașină, iar lacrimile n-au contenit nici o clipă să-i spele chipul. 
    Pe Monica a plâns-o chiar și cerul joi. La intrarea în cimitir, sicriul alb al fetei a fost atins de primii stropi de ploaie ai zilei. Poate că îngerii plângeau de mila îngerului frumos, ce se îndrepta spre ei, sau poate plângeau de mila fratelui care răgușise chemându-și sora, a mamei care și-a pierdut puiul, a tatălui pe care nu-l mai țineau picioarele de durere. Monica a plecat pentru totdeauna dintre noi, dar a lăsat în urma sa o lecție. O lecție care ar trebui să le dea de gândit tuturor, acum mai mult ca niciodată. Multe femei sunt bătute zilnic, prea puțini bătăuși sunt pedepsiți. Poate dacă legile ar fi mai aspre, băutura nu ar mai fi o scuză iar gelozia nu ar mai masca instincte criminale…. Poate că femeile ar avea mai mult curaj să ceară ajutor.

    Reamintim că la începutul lunii aprilie, Monica, elevă a liceului din Vidra, a fost bătută cu bestialitate de un bărbat, din aceeași localitate. Tânăra, de 19 ani, a fost adusă în comă la spitalul din comună de iubitul său, un bărbat în vârstă de 31 de ani, tot el fiind și cel cel care, pe fondul unui acces de gelozie și al consumului de băuturi alcoolice, a bătut-o. Medicilor le-a fost greu să-și dea seama dacă fata, care avea chipul transfigurat în urma multiplelor lovituri primite, era aceeași persoană cu cea din buletin. Monica a împlinit 19 ani în luna aprilie, în timp ce se afla în comă, pe un pat de spital. Ea fusese transferată la Spitalul de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați – Neurochirurgie, unde fost supusă la două intervenții chirurgicale. Medicii au fost însă tot timpul rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Părinții, fratele său și toți cei care au auzit despre tragica sa poveste, nu au încetat să spere că Monica va deschide ochii și-i va îmbrățișa pe cei care s-au rugat pentru ea. Pe perioada spitalizării, Monica s-a mai aflat încă o dată în apropierea bărbatului care a omorât-o în bătaie, după ce acesta a fost scos din arestul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și dus la Spitalul Județean de Urgență Galați pentru o intervenție chirurgicală la rinichi.
    Au fost o lună și o săptămână de agonie pentru Monica și pentru familia sa. O lună în care s-au dus campanii de strângere de fonduri, o perioadă în care toți ne-am dorit o minune. Solidari cu suferința Monicăi, profesori și elevi ai liceului din comună au mărșăluit pe străzi împotriva violenței. Toate acestea nu mai au putut-o aduce însă pe Monica înapoi.
    Ionuț A., tânărul de 31 de ani, din comuna Vidra, care a omorât-o pe Monica, este în arest. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au cerut instanței prelungirea măsurii arestării preventive cu încă 30 de zile, solicitare care a fost aprobată de judecători. Bărbatul este cercetat pentru tentativă la infracțiunea de omor, dar acum, odată cu moartea Monicăi, se va schimba încadrarea juridică a faptei. „Se așteaptă rezultatul necropsiei, pentru a stabili cu exactitate cauza morții, schimbarea încadrării juridice urmând a fi avută în vedere de procurorul de caz”, ne-a declarat prim procuror adjunct, Marinela Arginteanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

        Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu s-o odihnească în pace!

#dreptatepentruMonica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?