Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

ULTIMA ORĂ! Atenție șoferi! Hoții vă înțeapă anvelopele, apoi vă fură bunurile din mașini


 La data de 7 mai a.c., Poliția Municipiului Focșani a fost sesizată de către un bărbat cu privire la faptul că în cursul aceleiași zile, în jurul orei 17:21, în timp ce se afla în parcarea unui supermarket de pe raza municipiului, o persoană necunoscută i-a sustras din auto o borsetă în care se aflau bani, documentele personale, mai multe carduri și alte bunuri.
De asemenea, persoana vătămată a precizat că furtul ar fi fost săvârșit în timp ce încerca să schimbe o roată a autoturismului, aflat pe pană.
 În jurul orei 19.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au sustras o borsetă care conținea bani și documente, dintr-un autoturism ce se afla staționat pe marginea drumului european DN2/E85, pe raza comunei Slobozia Bradului.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că furtul ar fi fost comis prin același mod de operare, respectiv prin înțeparea anvelopei. 
 În ambele situații se continuă cercetările pentru identificarea făptuitorilor și tragerea acestora la răspundere sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și distrugere.
Pentru evitarea furturilor din auto polițiștii vrânceni vă recomandă :
-când aveți sau când vi se semnalează vreo defecțiune tehnică, luați-vă toate măsurile de siguranță pe durata remedierii acesteia; hoții profită de fiecare secundă de neglijență!
-alegeți locurile de parcare special amenajate sau zonele bine luminate și aflate la vedere; nu parcați autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoții pot acționa nestingheriți; 
– nu lăsati în interiorul autoturismului acte sau alte valori; 
– în timpul zilei, asigurati-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor; 
– când părăsiți autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciți cu timpul dumneavoastră și asigurați portierele; indicat ar fi și cuplarea sistemului de alarmă. 
– nu lăsați în autoturism bunuri de valoare, genți sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoților; aceștia acționează atât în parcările aglomerate cât și din mers, încercând portierele mașinilor staționate; 
– nu lăsați niciodată în autoturism actele mașinii; 
– nu lăsați în mașină bani, cărți de credit, ordine de plată sau alte obiecte;obiceiul de a încuia în torpedou banii, atrage de obicei atenția; 
 Dacă totuși deveniți victima unei astfel de infracțiuni, rețineți- dacă este posibil –  cât mai multe semnalmente ale făptuitorilor: înălțime, trăsături ale feței, semne particulare, vestimentație, direcția în care a fugit, particularități în vorbire sau comportament, date legate de autovehiculul cu care se deplasează.
 Manifestați vigilență și spirit civic în cazul în care ați fost victima sau martorul unei astfel de infracțiuni și sesizați imediat poliția prin apelare numărului unic de urgență 112!
IPJ vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?