Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Fotbal juniori U 17 – Focșănenii sunt campionii seriei a 2-a!


    Formația LPS Focșani: Stoian – Dima, Dinu, Gurău, Chiriac – Sandu – Cuciuc, Negoiță – Mustață (77 Radu), Lăudatu (62 Marinică), Călin (80 Buzatu). Au mai fost înscriși pe foia de joc Pavel, Lazăr, Plătinuș, Paizan.
    Echipa de juniori U 17 a LPS Focșani a reușit frumoasa performanță de a câștiga seria a 2-a a Campionatului Național. După ce, în prima fază a campionatului, au pierdut la limită locul care le-ar fi adus calificarea în turneul de elită, tinerii fotbaliști pregătiți de profesorul Alin Samoilă-Sava au condus de la început până la sfârșit seria a doua a celei de a doua faze a campionatului.
Focșănenii au început ultimul joc al campionatului având un punct în plus față de principala urmăritoare, ACS Petrolul 52, și aveau nevoie de victorie pe terenul de la Unirea pentru a a câștiga seria. Partida a fost dificilă pentru gazde, așa cum era de așteptat, giurgiuvenii alcătuind o formație cu un joc solid, învingătoare în tur cu 2-0.
    După o primă repriză echilibrată, era 1-0, focșănenii conducând prin golul lui Lăudatu, din minutul 40, când vârful LPS Focșani a primit mingea de la Cuciuc, a driblat tot ce a găsit în cale și a trimis în plasa porții oaspeților: 1-0!
Aspectul jocului a fost asemnănător și în partea a doua a întâlnirii, giurgiuvenii încercând să marcheze, însă fotbaliștii LPS Focșani s-au apărat cu exactitate și au contraatacat fiind foarte aproape de gol în minutul 50, când șutul lui Lăudatu a fost respins spectaculos de portarul adversarilor, cel care l-a blocat în minutul 44, pe Mustață, cu care s-a aflat față în față! În minutul 48, Lăudatu nu a avut cea mai bună execuție de finalizare la capătul unei splendid acțiuni colective de atac, pentru ca ultimele șanse de gol ale focșănenilor să aparțină lui Călin, care i-a scos sufletul fundașului dreapta al Astrei, dar a fost de două ori blocat de portarul oaspeților, în minutele 65 și 68. Formația oaspete a avut o mare șansă de egalare în minutul 60, când Stoian a respins senzațional mingea de gol trimisă din apropiere de adversari.
Meciul care i-a făcut pe focșăneni campioni ai seriei a fost jucat și câștigat pe o căldură sufocantă, cu Lăudatu jucând răcit și fără Paizan în teren, talentatul  jucător fiind accidentat.
    Pentru acest remarcabil succes merită felicitări întreaga echipă, începând cu cel care a alcătuit-o și a pregătit-o, profesorul Alin Samoilă-Sava și încheind cu ultimul jucător de rezervă! Ca și toți cei care au susținut această echipă!
    În partida juniorilor U 19, s-au impus oaspeții cu 5-1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?