Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Tinerii dornici de pedalat, invitați sâmbăta viitoare în Crângul Petrești


Echipa ABC Velo Decathlon organizează un eveniment de educație rutieră pentru tinerii bicicliști vrânceni, în colaborare cu Poliția Rutieră, alături de echipa locală de ciclism Velopower și Organizația Civică Vrancea. Sâmbătă pe 12 mai, sunt așteptate în parcul Crâng Petrești, în intervalul orar 10:00 – 12:00, cât mai multe persoane pasionate de ciclism. Scopul evenimentului este de a crește nivelul de siguranță al tinerilor bicicliști care pedalează pe drumurile publice.
Organizatorii vor ca bicicliștii să țină cont de câteva sfaturi. Astfel, inițial se va face o scurtă prezentare a bicicletei și ce anume trebuie să se verifice la ea înainte de a începe pedalarea – ghidonul să fie strâns, frânele să funcționeze în mod eficient. Va fi prezentat obligatoriu echipamentul de siguranță necesar biciclistului, care va cuprinde cască și vestă reflectorizantă, iar poliția rutieră le va prezenta copiilor principalele semne rutiere pe care le pot întâlni în trafic și o să îi învețe cum să procedeze la întâlnirea acestora. Ulterior se va organiza pentru copii un mic traseu de ciclism, unde vor întâlni semnele de circulație prezentate anterior, dar vor avea parte și de mici obstacole.

Evenimentul se va încheia cu o tombolă cu premii pentru micii bicicliști. „Este important ca micii bicicliști să fie însoțiți de un adult și să vină cu propria bicicletă. Noi vom pune la dispoziție un număr limitat de biciclete pentru copii care se vor afla din întâmplare în parc și vor dori să ni se alăture, să le oferim și lor șansa de a învăța cum să circule corect pe bicicletă pe drumul public. În Vrancea ne aflăm la primul eveniment de acest fel, dar inițiativa noastră de a ne implica în educația rutieră a luat naștere acum 2 ani de zile, când am organizat în alt magazin Decathlon un eveniment similar”, a transmis Marian Munteanu, director magazin Decathlon Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?