Valori majorate ale tichetelor de masă și de creșă

0
528


    Începând cu această lună, valoarea nominală a unui tichet de masă ar putea crește cu 9 bani, adică de la 15,09 la 15,18 lei. În schimb, valoarea tichetelor de creșă se va majora cu zece lei, adică va crește de la 440 lei, cât este în prezent, până la 450 lei. Aceste majorări vin în baza unor proiecte de acte normative publicate pentru dezbatere pe site-ul Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS) și care, pentru a intra în vigoare, mai au nevoie de aprobarea ministrului muncii și de publicarea în Monitorul Oficial.
    Potrivit Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, aceste tichete sunt beneficii extra-salariale acordate de către angajatori salariaților „din cadrul societăților comerciale, regiilor autonome și din sectorul bugetar, precum și din cadrul unităților cooperatiste și al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă”. Tichetele de masă reprezintă o alocație individuală de hrană, iar costurile cu acestea sunt acoperite integral de către angajator.
Tichetele de creșă se acordă conform Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou și a tichetelor de creșă și sunt distribuite salariaților pentru creșterea copiilor în vârstă de până la doi ani sau, în cazul copiilor cu handicap, până la trei ani. Acordarea lor se face la solicitarea unuia dintre părinți, și numai în cazul în care părinții nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului și de indemnizația aferentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here