Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Șoferi băuți sau fără permis, depistați în trafic


Cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 2 mai a.c., ora 2.30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală  Golești au depistat pe DN 23A, pe raza comunei Milcovul, un bărbat, de 28 de ani, din comuna Gologanu, în timp ce conducea un autoturism. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că permisul de conducere al persoanei respective era reținut iar dovada înlocuitoare a acestuia era expirată.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 2 mai a.c., ora 9.15, polițiștii Serviciului Rutier au depistat  pe DN 2 E 85-Tișița, un bărbat, de 25 de ani, din comuna Jariștea, în timp ce conducea un autoturism. În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere.
Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal.
         
La data de 2 mai a.c., în jurul orei 21.10, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au depistat un bărbat, de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 241A, pe raza comunei Tănăsoaia, sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

NU CONDUCEÅ¢I SUB INFLUENÅ¢A ALCOOLULUI!
Fiți responsabili în trafic! Alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.
Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea reamintește că, în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice la volan, în funcție de concentrația de alcool, fapta se poate încadra astfel:
Contravenție – când aparatul etilotest indică o concentrație sub 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat. Se sancționează cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
Infracțiune – când aparatul etilotest indică o concentrație de peste 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorului auto i se întocmește dosar de cercetare penală. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reținut fără drept de circulație. Mai mult, dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni, permisul de conducere se anulează!

Art. 337 Cod Penal-Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice: „Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.
Polițiștii acționează permanent pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool și tragerea la răspundere a celor care încalcă legea și pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 3 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?