Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Control judiciar menținut pentru primarul comunei Câmpuri; decizia nu este definitivă


Primarul comunei Câmpuri, Costel Mateiu, rămâne sub control judiciar pentru încă cel puțin 60 de zile. Decizia a fost luată ieri, de magistrații Judecătoriei Focșani.
„(…) constată legalitatea și temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă față de inculpatul (…) trimis in judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de: fals în declarații (…); abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (…); abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (…); fals intelectual (…) și delapidare (…) (4 acte materiale), (…) menține măsura controlului judiciar luată față de inculpatul Mateiu Costel (…) până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. (…) timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul (…) trebuie să respecte următoarele obligații: a)- să se prezinte de îndată la Judecătoria Focșani și la Postul de Poliție al comunei Câmpuri ori de câte ori este chemat; b)- să informeze de îndată Judecătoria Focșani, Postul de Poliție al comunei Câmpuri cu privire la schimbarea locuinței; c)- să se prezinte la Postul de Poliție Câmpuri, județul Vrancea conform programului de supraveghere întocmit de organele de poliție sau ori de câte ori este chemat; d)- să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpatul Vlad Ion și cu martorii (…). e)- să nu exercite profesia de primar al comunei Câmpuri în exercitarea căreia a săvârșit infractiunile pentru care este cercetat. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședinta publică, azi, 02 mai 2018”, este decizia magistraților.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?