Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

GALERIE FOTO: Fotbal, Superliga Altdorf Tehnik: Joc frumos la Golești! Național 2012 – Sportul Ciorăști 2-2 (1-0)


Formații
Național 2012 Golești: Gabi Ciobotaru – George Petculescu, Gabriel Vlase, Liviu Nechifor, Lucian Dediu – Sergiu Sava, Florin Ciobotaru, Sorin Mîndrescu, Aurel Lozneanu – Marian Covaci, Ciprian Dumitriu. Rezerve: Cosmin Blendea, Nicușor Corhană, Alexandru Tarbă, Neagu.
Sportul Ciorăști: Mihai Burdujel (13 Florin Ion) – Beniamin Moisă, Ionuț Căpățână, Florin Stanciu, Cătălin Grama – Laurențiu Neculai, Adrian Oltianu, Iulian Boris Niță, Mădălin Munteanu – Răzvan Crăciun, Giani Leaua. Rezerve: Ionuț Burcă, Ionuț Olteanu, Adrian Zamfir, Răzvan Popa, George Ioniță.  

          Pe stadionul din Golești, sâmbătă, 28 aprilie, s-a disputat primul derbi al returului. Primele două clasate, Sportul Ciorăști și Național 2012, formații care au în loturile lor cam tot ca are mai valoros, ca jucători, fotbalul vrâncean de Ligă a IV-a, au oferit publicului, care a umplut tribunele și o parte a digului de vizavi, un spectacol sportiv de bună calitate. Meciul a avut îngredientele importante ale unei întâlniri de acest gen. Miză mare – trei puncte care ar fi făcut Sportul aproape campioana Vrancei, iar pe Național egala primului loc, o galerie a oaspeților care și-a încurajat echipa în toate cele 90 și ceva de minute ale meciului, încrâncenare – care a dus la două eliminări, câte una de fiecare parte, cei doi primari – ai Goleștiului și ai Ciorășiului, între spectatori, goluri frumoase. Și ratări, mai multe și mai clare ale Naționalului! Vântul puternic a influențat, dar nu decisiv jocul celor două formații.
        Primele minute au fost de tatonare, cu gazdele mai ofensive, totuși. Principalul eveniment al primului sfert de oră a fost accidentarea lui Mihai Burdujel, care s-a lovit de bară după o lovitură liberă de la 22 de metri lateral a gazdelor. În locul său a intrat Florin Ion, care avea să facă o partidă foarte bună până la final! În minutul 38, Răzvan Crăciun a șutat de la distanță, iar mingea deviată de vânt a lovit transversala, aproape să-l surprindă pe Gabi Ciobotaru. Revenită în teren, mingea a fost aruncată de gazde spre mijlocul terenului, a urmat o pasă pe culoar la Covaci care a preluat, a intrat în careu și a înscris la colțul lulg: 1-0!
        În primul minut de după pauză, Giani Leaua a speculat gaura din centrul apărării goleștenilor și a egalat 1-1. Gazdele și-au reluat atacurile cu care au încheiat prima parte e meciului și în minutul 49 Florin Ciubotaru a șutat de la 25 de metri lateral sub bară de unde a respins Florin Ion, cel care a repetat reflexul de excepție câteva minute mai târziu când a deviat în transversală mingea șutată de Ciprian Dumitriu.
    În minutul 68, apărarea Naționalului a fost din nou surprinsă de o combinație simplă și Cătălin Grama a marcat pentru 1-2! Trei minute mai târziu, într-o busculadă urmată de fault în fața careului Sportului, s-a produs o altercație din care Ciprian Dumitriu a primit cartonașul roșu de la centralul Octavian Bucătaru și speranțele în cel puțin un egal ale susținătorilor Naționalului începeau să se risipească. Jucătorii gazdelor au crezut că se poate și, în minutul 75, Aurel Lozneanu a pătruns pe partea stângă, a driblat tot ce a întâlnit și, de la întretăierea liniei de fund cu cea a careului de 16 metri, a trimis în gura porții de unde, venit din urmă, Nicușor Corhană a reluat fulgerător în gol: 2-2! Până la final, tot Național a fost mai aproape de gol, însă nou intratul Neagu nu a putut să fructifice, Boris Niță a primit cartonașul roșu de la Octavian Buicătaru, pentru proteste în minutul 90+3 și partida s-a încheiat cu un 2-2 care a ajutat mai mult Sportul Ciorăști, rămasă lideră, cu un punct avans față de ACS Mausoleul Mărășești, învingătoare, tot sâmbătă, cu 3-1 la Panciu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?