Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Să ne bucurăm de titlul mondial al junioarelor!


România este din nou campioană mondială la handbal. Dacă, în timpuri de demult, seniorii României făceau legea în handbalul lumii, de această dată, la 3 august 2014, junioarele sub 18 ani au încheiat întrecerea din Muntenegru fără înfrângere. Iar în finală au desființat naționala Germaniei, incapabilă să înțeleagă ce i se întâmplă! Diferența de 10 goluri din final a fost mică față de distanța valorică dintre cele două finaliste. Pentru cei care nu au văzut meciul: de la început până la sfârșit fetele României au condus jocul într-o manieră ce nu permitea replică.
Din păcate, din cauza politicilor editoriale ori din pricini financiare, televiziunile de la noi au risipit ocazia de a face rating iar cei mai mulți români au fost privați de dreptul de a se bucura în direct de cea mai splendidă reușită a sporturilor de echipă de care s-a învrednicit în ultimii mulți ani vreo națională a României! Iar Televiziunea Română, cea care o urmărim, n-o urmărim, ne bagă mâna în buzunar și ne ia taxa, pare de pe altă lume și pentru altă lume decât cea care o plătește.
Performanța de excepție a junioarelor are, cumva, întemeiere pe reușitele – atâtea câte au fost, ale Naționalei de senioare, vine dintr-o istorie recentă cu rezultate foarte bune ale junioarelor de dinaintea lor, ca și pe prestațiile, cel puțin, rezonabile ale echipelor românești de handbal feminin în cupele europene. Însă toate acestea au fost mediul care le-a permis să știe că pot ajunge sus de tot. Meritul exclusiv este al handbalistelor extraordinare care au jucat în Muntenegru, al antrenorilor, al tuturor celor ce s-au aflat lângă echipă.
Dacă printre aceștia pot fi numiți și noii șefi ai Federației Române de Handbal, cu atât mai bine. Ar însemna că în anii ce vin au semne bune în handbal. În cel feminin. Poate, și în cel masculin, pentru că și băieții României au, cu siguranță, calitate sportivă care să le permită performanță în handbal. Altceva le-a lipsit și încă lipsește! Oricum, să ne bucurăm, România este din nou campioană mondială la handbal!

Trei românce, în echipa ideală
Sportivele române Lorena Ostase, Bianca Maria Bazaliu și Cristina Laslo au fost incluse în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal feminin under 18, conform site-ului oficial al federației internaționale de profil. Echipa ideală a fost aleasă de un juriu format din experți IHF. Cea mai bună jucătoare a turneului din Macedonia a fost desemnată germanca Emily Bolk.
Lorena Ostase a fost aleasă cel mai bun pivot, Bianca Bazaliu cel mai bun inter stânga, iar Cristina Laslo cel mai bun centru. Din echipa ideală a turneului mai fac parte Jessica Jochims (Germania), Itana Grbic (Muntenegru), Stine Bindlev Holm (Danemarca), Durdina Malovic (Muntenegru) și Sojeong Yu (Coreea de Sud). Echipa națională de handbal feminin under 18 a României a câștigat, duminică, titlul mondial, impunându-se în finala cu Germania, scor 32-21 (15-7), la competiția desfășurată în Macedonia. Sportivele române au început Campionatul Mondial din Macedonia în grupa C, alături de Danemarca, Germania, Argentina, Macedonia și Uzbekistan.
România s-a clasat a doua în această grupă, în care de asemenea a învins Germania, scor 27-25, și a acces în optimi, fază în care a trecut de Croația, scor 28-22. În sferturile de finală, handbalistele din România au învins Olanda, scor 36-22, iar în semifinale s-au impus în fața Muntenegrului, scor 28-25. La ediția din 2012, medalia de aur a fost câștigată de Danemarca, urmată pe podium de Rusia și Norvegia. Echipa României s-a clasat atunci pe locul patru, după ce a pierdut finala mică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?