Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Simpozion județean ,,Sănătate prin educație” la cercul pedagogic al profesorilor de biologie


    Profesorii de biologie din județ au participat la un simpozion județean ,,Sănătate prin educație” în cadrul cercului pedagogic al profesorilor de specialitate de la toate unitățile de învățământ gimnazial și liceal din județul Vrancea. Activitatea face parte din proiectul educațional județean ,,Sănătate prin educație” inițiat și coordonat de profesoara de biologie Adriana Călin de la Școala Gimnazială ,,Duiliu Zamfirescu” Focșani, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea prin inspectorul de specialitate biologie, profesoara Eleonora Dărmănescu. ,,Felicit doamnele profesoare care s-au implicat în realizarea activității. Consider că prezentarea proiectelor a reprezentat o oportunitate profesională și o provocare pentru derularea unor activități ulterioare, o formare continuă în specialitate și în domeniul sănătății. Pe viitor, învățarea promovată la disciplina biologie trebuie să urmărească raportarea elevului la mediul de viață, acesta să înțeleagă propriul loc în natură, și consecințele propriului comportament asupra sănătății sale și a mediului”, transmite profesoara Eleonora Dărmănescu, inspector școlar pentru biologie, la IȘJ Vrancea.
    În cadrul simpozionului, profesorii de biologie au prezentat proiecte educaționale derulate în școli, ca exemple de bune practici, structurate pe patru domenii, precum „Sănătatea alimentației” -,,Mâncăm sănătos” – profesor Stratulat Josekpini – Școala Gimnazială ,,Al. Averescu” Adjud, ,,Alimentația echilibrată – componenta unui stil de viață sănătos” prof. Nela Nicoleta Ghiorghiță -C.S.E.I ,,Elena Doamna” Focșani.     Sănătatea emoțională este un alt punct de interes pentru profesorii de biologie: „Sănătatea emoțională și socială” – prof. Călin Adriana – Școala Gimnazială ,,Duiliu Zamfirescu” Focșani. Sănătatea fizică este și ea abordată de profesori: „Mens sana in corpore sano” – prof. Seceleanu Alina – Colegiul Economic ,,Mihail Kogălniceanu” Focșani, „Primul ajutor în caz de accident” – prof. Stratulat Josekpini – Școala Gimnazială ,,Al. Averescu” Adjud.
     Dascălii de la catedra de bilogie se îngrijesc și de sănătatea mediului: „Grădina de legume” – prof. Stratulat Josekpini – Școala Gimnazială ,,Al. Averescu” Adjud, „Prietenii mediului înconjurător”,”Patrula eco”, „Să învățăm despre pădure”, „Colțul verde din școala mea” – prof. Roșioru Geanina – Școala Gimnazială Găgești, „Un mediu curat, o viață sănătoasă” – prof. Èšuțuianu Gabriela – Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Bîrsești. Menționăm faptul că profesorii de biologie din județ s-au întâlnit pentru cercul pedagogic din semestrul al II-lea în sala mare a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?