Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

ULTIMA ORĂ! Un deținut protestează pe acoperișul Penitenciarului Focșani


 Un deținut din Penitenciarul Focșani protestează la această oră pe acoperișul instituției. 
Angajații Penitenciarului încearcă să îl convingă să coboare. 
 Potrivit informațiilor, deținutul este nemulțumit de cum decurge un proces, aflat pe rolul unei instanțe de judecată, și nu de condițiile din penitenciar.
UPDATE 1! Cine este deținutul care protestează 
 Potrivit unor surse, deținutul care protestează este un hoț celebru din locuințe, Ion M.,el fiind nemulțumit de ultimul său proces. În martie, magistrații Judecătoriei Focșani i-au respins cererea de înlocuire a măsurii preventive. Pe 10 aprilie, Tribunalul Vrancea i-a respins contestația formulată împotriva deciziei Judecătoriei Focșani, soluția fiind definitivă. 
 Potrivit martorilor, deținutului i s-a făcut frig, prin urmare și-a pus pe cap gluga de la geacă. De asemenea, ține în mână o sticlă, din care mai bea din când în când. De asemenea, el a făcut cu mâna celor care se află în fața penitenciarului. 
UPDATE 2! Deținutul s-a urcat pe acoperișul unei secții de deținere noaptea trecută
În data de 18.04.2018, în jurul orei 00.50, un deținut din cadrul Penitenciarului Focșani, condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 1 an și 983 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului și arestat preventiv pentru furt calificat, recidivist, s-a urcat pe acoperișul unei secții de deținere.
Evenimentul a fost imediat sesizat de către agenții care executau serviciul de pază în posturile de pază ale unității. La fața locului s-a deplasat o echipă multidisciplinară pentru a purta negocieri cu deținutul și pentru a-l convinge să renunțe la gestul său.
Deținutul și-a motivat gestul invocând aspecte cu privire la situația sa juridică, cât și la desfășurarea procesului penal aflat pe rolul Judecătoriei Focșani.
Administrația unității monitorizează îndeaproape situația, fiind în dialog permanent cu deținutul și încearcă identificarea unor soluții care să răspundă problemei semnalate de către acesta.
De asemenea, conform prevederilor legale în vigoare, a fost înștiințat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Poliția Municipiului Focșani și Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani.
Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.
În prezent, deținutul nu a renunțat la forma de protest.
Comisar de penitenciare Georgeta Gură
Purtător de cuvânt
Penitenciarul Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?