Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Expoziție personală a pictorului Liviu Nedelcu, la Galeriile de Artă din Focșani


Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea vă invită la vernisajul expoziției personale a artistului Liviu Nedelcu. Evenimentul va avea loc joi, la ora 17:00, la Galeriile de Artă din Focsani.
Criticul de artă Magda Cârneci, redactor șef Revista Arta, spune că nici de data aceasta Liviu Nedelcu nu se dezminte, iar a te posta în fața picturii sale spectaculoase e ca și cum ai asista la o explozie nucleară cromatică. Dezlănțuită, energizantă, eliberatoare! „În fața acestor pânze „sălbatice”, poți trăi un fel de „body-art la distanță”, performând pentru tine doar lăuntric, prin văz, dezlănțuirea artistului care își sublimează temperamentul și aporiile interioare prin compoziții de fapt atât de atent construite, savant expandate în bidimensionalul suprafeței pictate. Sau poți plonja în microcosmosul macrocosmosului, ca să zic așa. În ceea ce psihologul Carl Gustav Jung numea deja în prima jumătate a secolului XX tentația artei moderne de a explora structura intimă, invizibilă cu ochiul liber, a materiei din care suntem alcătuiți: particule și forțe, electroni și nuclee, care țes substratul nutritiv potențial din care apare, se concretizează fantomatic și exuberant, realitatea. Sigur, putem să punem ușor etichete: expresionism abstract, gestualism abstract, abstracție informală și așa mai departe – formule care definesc o direcție importantă și fertilă a picturii românești contemporane, din care Liviu Nedelcu face cu brio parte. Dar este evident că Liviu Nedelcu a ajuns acum într-un vârf al creativității sale din care își poate privi cu bucurie evoluția strălucitoare”, susține criticul de artă.
Liviu Nedelcu trăiește și lucrează în Focșani. Împreună cu Alexandra Titu, Liviu Nedelcu a inițiat o serie de expoziții cu artiști contemporani proeminenți din diverse centre artistice din țară. De acum aproape un deceniu, organizează o rezidență artistică în stațiunea montană Lepșa, Vrancea. A avut expoziții personale la: Muzeul Satului, București; Muzeul Național de Artă, Moldova; Galeriile Căminul Artei, București; Senso Gallery, București; Art Point Gallery, București; Galeriile Cupola, Iași; Centrul Cultural Internațional, Bacău; Muzeul Național al Literaturii Române, București. A avut expoziții de grup, bienale: în România (București, Arad, Iași, Cluj, Oradea, Timișoara) și în afara țării (Cehia, Olanda, Moldova, Franța, Turcia, Germania, Polonia, Finlanda, Suedia, SUA). A câștigat Premiul UAP, 1994; Premiul UAP pentru Pictură, 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?