Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: CSEI Elena Doamna, reprezintă Vrancea la faza regională a concursului „Împreună pentru viitor“


Teatrul Municipal Maior Gheorghe Pastia din Focșani a fost, la finele săptămânii, gazda unei activități SNAC, în cadrul căreia s-a desfășurat faza județeană a concursului de dans „Împreună pentru viitor”. Concursul a fost structurat pe două secțiuni, respectiv dans modern și dans tradițional, nota specifică a acestei competiții fiind dată de faptul că fiecare echipă a fost formată, în mod egal, din elevi voluntari din unități de învățământ care derulează parteneriate în cadrul SNAC și elevi beneficiari din centrele școlare pentru educație incluzivă și școli integratoare.
Organizatorul acțiunii, Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, și-a dorit ca activitatea „să fie o sărbătoare a bucuriei, a prieteniei, a toleranței, o  oportunitate, dar și o provocare la acceptarea diversității umane, sub toate formele ei și împreună, să ajutăm la integrarea copiilor cu nevoi speciale, construind o societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilități”, după cum a spus în deschidere inspectorul școlar general Lauriana Ailincuței.
Conform datelor furnizate de consilierul educativ al CSEI Elena Doamna, profesor George Lefter, pe elevi i-au felicitat și le-au urat succes în concurs vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel-Mare, viceprimarul municipiului Focșani, Marius Iorga, și inspectorul școlar general adjunct, Aurel Åželaru. „Întreaga activitate SNAC a fost dedicată Centenarului Marii Uniri, ea fiind un regal al tuturor acțiunilor de voluntariat derulate până la acest moment, adevărate lecții de viață care au conturat personalități, au construit caractere, au clădit destine”, a transmis George Lefter.
Pentru a-i ajuta pe concurenți să-și depășească emoțiile, au intrat în scenă elevii Åžcolii Gimnaziale V. D. Cotea Vidra, care formează corul parohiei Irești. Aceștia au emoționat auditoriul prin interpretarea deosebită a unor cântece patriotice. Concursul de dans tradițional a fost deschis de echipa formată din elevii voluntari de la Liceul Teoretic Grigore Gheba Dumitrești și elevi cu CES integrați în unitățile școlare din comună, care au promovat tradițiile locale. În continuare, elevii beneficiari de la CSEI Elena Doamna Focșani, îndrumați de voluntarii Liceului Pedagogic Spiru Haret Focșani, au prezentat o suită vrâncenească. Au urmat elevii CSEI Măicănești alături de voluntarii Åžcolii Gimnaziale Măicănești, după care au evoluat elevii de la CSEI Mihălceni, alături de voluntarii Åžcolii Gimnaziale Ciorăști și Åžcolii Gimnaziale Bălești, precum și elevii de la Åžcoala Gimnazială Păunești.
Înainte de începerea secțiunii de dans modern, într-o lume a tăcerii, au evoluat pe scenă, într-un emoționant moment de muzică, mișcare și culoare, elevii claselor I – IX de la CSEI Elena Doamna Focșani. Au încântat publicul la dansul modern elevii și voluntarii de la Măicănești, apoi au evoluat elevii de la CSEI Mihălceni, alături de voluntarii Åžcolii Gimnaziale Ciorăști, precum și elevii de la  Åžcoala Gimnazială Păunești. Elevii beneficiari de la CSEI Elena Doamna Focșani, îndrumați de voluntarii Colegiului Tehnic Valeriu D. Cotea Focșani au invitat asistența să călătorească într-o lume de poveste. În timp ce juriul s-a retras pentru deliberare, în aplauzele publicului, elevii Liceului Tehnologic Alexandru I. Cuza Panciu au demonstrat ce înseamnă să fii român și că România înseamnă acasă.
La final, au fost anunțați câștigătorii care vor reprezenta județul Vrancea la faza regională, care va avea loc la Constanța. La dans tradițional, au câștigat elevii de la CSEI Elena Doamna Focșani, îndrumați de voluntarii Liceului Pedagogic Spiru Haret Focșani, iar la dans modern elevii de la CSEI Elena Doamna Focșani, îndrumați de voluntarii Colegiului Valeriu D. Cotea Focșani. Toți elevii participanți au primit diplome din partea ISJ Vrancea și premii oferite de Hipermarket Carrefour.
Inspectorul școlar Aurora Lefter a mulțumit copiilor, cadrelor didactice și părinților care s-au implicat în organizarea acestei acțiuni. ,,Îmi doresc ca experiența acestei zile să își facă loc cu empatie constructivă în timpul vieții noastre pe care îl trăim împreună cu persoanele cu dizabilități, acasă, la școală, în familie, pe stradă, în momente de bucurie și în momente de tristețe, în situații de criză și în situații favorabile și să devină un pretext de sărbătoare profesională, o experiență împărtășită și, în același timp, o experiență incluzivă a fiecăruia dintre noi. Avem nevoie să ne reamintim faptul că fiecare copil este o promisiune și are o șansă care depinde de atitudinea și acțiunea celor care îl cresc și îl educă”, a transmis Aurora Lefter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?