Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Danemarca extinde până la 12 noiembrie controalele la frontiera cu Germania


Danemarca a anunțat vineri că va prelungi controalele temporare la frontiera sa cu Germania până la 12 noiembrie, din motive de securitate și pentru nevoia de a controla fluxul de migranți, transmite dpa. ”Există o presiune în creștere asupra frontierelor externe ale Europei și provocările reprezentate de migranții care se deplasează în Europa. Danemarca încă se confruntă cu o amenințare teroristă gravă, care face necesare controalele la frontieră”, a declarat ministrul danez pentru imigrație și integrare Inger Stojberg.
În luna ianuarie 2016, poliția daneză a început să efectueze controale la unele dintre cele 15 puncte de trecere a frontierei cu Germania, printre care și terminalele de feribot. Suedia a anunțat joi că va prelungi cu încă șase luni controalele temporare la frontiere, invocând motive de securitate.
Suedia a introdus aceste măsuri în noiembrie 2015, an în care a înregistrat un număr record de 163.000 de cereri de azil, care au pus presiune pe resursele autorităților locale și pe capacitățile centrelor de primire.
Autoritățile de la Stockholm au prelungit ulterior controalele, invocând eșecul Uniunii Europene de a se dota cu o politică unică în materie de migrație, dar și necesități de securitate internă.
Controalele la frontiera Suediei vizează terminalele de feribot din sudul țării, unde ajung mulți migranți venind din Germania sau Danemarca, precum și podul rutier și feroviar care leagă Suedia de Danemarca peste strâmtoarea Oresund.
Danemarca și Suedia sunt membre ale spațiului Schengen de liberă circulație și fac parte din țările care au introdus controale interne la frontieră după sosirea a sute de mii de migranți în Europa în 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?