Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Profesoara Lauriana Ailincuței este noul inspector școlar general; Dorin Cristea se întoarce la catedră


Profesoara de limba engleză Lauriana Ailincuței a fost numită, ieri, prin ordin de ministru, în funcția de inspector școlar general, după ce fostul inspector general Dorin Cristea a fost demis. La sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea au ajuns, ieri, ambele ordine, atât cel de demitere a profesorului Cristea cât și cel de numire în funcție a profesoarei Ailincuței.
Lauriana Ailincuței este profesor de limba engleză la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani și consilier local. Aceasta l-a mai înlocuit în funcția de inspector școlar general pe Dorin Cristea și în 2017, timp de câteva luni. 
Transferul atribuțiilor s-a făcut foarte repede, Lauriana Ailincuței preluând încă de ieri toate atribuțiile funcției de conducere. „Am acceptat propunerea Ministerului în speranța că voi continua planurile începute în septembrie 2017, într-o echipă pe care am reușit să o cunosc, de care m-am atașat și care este formată din oameni responsabili și extrem de dornici de a pune umărul ca lucrurile să meargă bine”, a declarat pentru Monitorul de Vrancea noul inspector școlar general.
„Începând cu data prezentului ordin, doamna profesoară Ailincuței Lauriana este numită, prin detașare în interesul învățământului, în funcția de inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, până la organizarea concursului de către Ministerul Educației Naționale, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2017-2018, cu rezervarea catedrei pe care este titulară. Ministerul Educației își rezervă dreptul de a dispune încetarea detașării doamnei profesoare Ailincuței Lauriana din funcția de inspector școlar general la IȘJ Vrancea la o dată anterioară termenelor menționate”, se arată în ordinul de numire a profesoarei Lauriana Ailincuței la conducerea IȘJ Vrancea.
Reamintim faptul că profesorul Dorin Cristea a fost demis ca urmare a faptului că a primit calificativul nesatisfăcător la evaluarea din anul școlar precedent și, potrivit contractului de management, acest calificativ atrage după sine demiterea din funcția de conducere. „Începând cu data emiterii prezentului ordin încetează contractul de management educațional (…), cu modificările și completările ulterioare, încheiat între Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și domnul Cristea Dorin, în calitate de inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Începând cu data menționată, domnul Cristea este eliberat din funcția de inspector școlar general al IȘJ Vrancea și revine la catedra rezervată”, se arată în ordinul semnat de ministrul Valentin Popa, din 12 aprilie 2018.
Profesorul Dorin Cristea nu a putut fi contactat pentru a-i fi consemnat punctul de vedere cu privire la demiterea sa din funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?