Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO și GALERIE FOTO: Lecţie deschisă despre toamnă, la clasele pregătitoare


   Åžcolarii din două clase pregătitoare, din cadrul Grădiniței nr. 4 din Focșani, au fost protagoniștii unei lecții deschise ieri, cu tema „Curriculum descentralizat proiectare-avizare-implementare”. Lecția de la clase s-a intitulat „Toamna se închide ca o carte”, iar cadrele didactice Ionica Åžerban și Stela Flămînzanu au evaluat prin joc toate cunoș-tințele acumulate de copiii din cele două clase pregătitoare, în săptămânile trecute de la începerea anului școlar.
   La clasa pregătitoare A, elevii au fost împărțiți pe echipe, fiecare având câte un lider. Prin ghicitori, identificarea unor poezii și recitarea lor, dar și prin cântec, copiii au discutat despre florile și legumele toamnei, apoi au jucat într-o scenetă educativă, intitulată sugestiv „Supa de zarzavat”. În rolul legumelor au jucat copiii, desigur. Pentru fiecare răspuns corect dat, echipele au primit magneți cu fețe vesele, iar la final toate echipele participante au primit diplome.
   Activitatea de ieri a fost un exercițiu demonstrativ, în cadrul căruia copiii și cadrele didactice au demonstrat că participă cu seriozitate la cursuri. „De regulă, grupa pregătitoare era grupa unde noi pregăteam copiii pentru școală, iar clasa pregătitoare este aceeași. Eu cred că această clasă pregătitoare își are locul aici, la grădiniță, pentru că este un ambient plăcut, adaptat pe gustul lor. Grupurile sanitare sunt la fiecare clasă, avem covoraș, mobilier pe măsura lor. Spun că ar trebui să rămână la grădiniță, dar ne conformăm noilor ordine. Sunt mulțumită de lecție, noi glumim, ne jucăm. Am îmbinat regulile de la școală cu cele de la grădiniță și a ieșit clasa pregătitoare”, a spus educatoarea Ionica Åžerban, de la clasa pregătitoare A. Activitatea cadrelor didactice a continuat, apoi, la Åžcoala „Ion Basgan” din Focșani, de care aparține Grădinița nr.4, unde au prezentat referatul cu tema „Proiectarea unor activități la clasa pregătitoare în vederea asi-gurării succesului școlar în clasa I”. „A fost o lecție deosebită la clasa pregătitoare, cu un conținut informativ foarte bogat. Copiii au dovedit că sunt foarte bine pregătiți, iar efortul doamnei Åžerban, de la clasă, și-a spus cuvântul. Eu îi aduc adevărate felicitări doamnei, copiilor și mai ales părinților, pentru că sunt convinsă că o sprijină pe doamna în toate activitățile. Mereu avem ce învăța unii de la alții, iar aceste cercuri pedagogice sunt făcute pentru a vedea și altceva”, a spus Florentina Enoiu, învățător la Åžcoala „Ion Basgan” din Focșani.
   Învățătoarele Ionica Åžerban și Stela Flămînzanu au fost coordonate de profesorul metodist Maria Cojanu.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?