Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Bac-ul continuă cu proba de competențe digitale


Câteva sute de absolvenți de liceu au susținut, ieri, proba de competențe digitale. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar, ieri, până la ora 16.00, 722 de absolvenți de liceu demonstraseră deja dacă știu sau nu să lucreze pe un calculator. Numărul acestora a crescut, având în vedere că proba a mai continuat câteva ore. Proba de evaluare a competențelor digitale va continua până pe 24 iunie, iar între 27 iunie și 1 iulie proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. 
Urmează apoi probele scrise, care vor începe pe 4 iulie, cu Limba și literatura română (proba E)a). Pe 6 iulie absolvenții vor susține proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie proba la alegere a profilului și specializării (proba E)d). Afișarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie până în ora 16.00)și, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestații, între orele 16:00-20:00. Acestea urmează a fi soluționate în perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, toți candidații care au participat la prima probă, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, au primit certificate, cei mai mulți, respectiv 71,59%, de utilizator experimentat, 20,21% de utilizator avansat, iar 8,20% certificatul de utilizator mediu. La nivel național, 21.143 de candidați și-au recunoscut proba cu rezultate din sesiuni anterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?