Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Arest menținut pentru doi traficanţi de cannabis şi cocaină


Doi tineri, arestați preventiv după un flagrant organizat de politiștii de la Crimă Organizată la Bolotești, rămân după gratii. Unul dintre ei și-a retras contestația formulată împotriva măsurii arestării preventive, dispusă de magistrații Tribunalului Vrancea, iar în cazul celui de-al doilea contestația a fost respinsă de magistrații de la Curtea de Apel Galați.
    „Ia act de retragerea contestației formulate de inculpatul contestator I(…) Cătălin -, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere de droguri de risc în țară, trafic și deținere de droguri de  risc (…) împotriva încheierii din data de 23.03.2018 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vrancea (…). În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestația formulată de inculpatul contestator P(…) Sergiu Paul -, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere de droguri de risc în țară, trafic și deținere de droguri de risc (…) împotriva încheierii din data de 23.03.2018 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vrancea (…)”, se arată în hotărârea magistraților de la Curtea de Apel Galați.
    Tinerii au fost arestați după o acțiune a politiștilor de la Crimă Organizată Vrancea, care s-a incheiat cu confiscarea unei cantități importante de droguri, respectiv cannabis și cocaină.
Anchetatorii precizau prin intermediul unui comunicat de presă că „în cauză există suspiciunea  rezonabilă că începând cu anul 2017 și până în prezent inculpații I(…) Cătălin și P(…) Sergiu Paul au desfășurat activități de trafic, introducere în țară și deținere de droguri de risc în scopul obținerii de beneficii materiale prin vânzarea acestor droguri către diferiți consumatori și dealeri. La începutul lunii martie 2018 împreună cu o altă persoană de sex feminin, s-au deplasat în Spania via Germania, ajungând în orașul Roqueta del Mar în data de 06 martie 2018, toți trei cazându-se într-un apartament de hotel rezervat anterior de către inculpatul I(…) Cătălin. Scopul celor doi inculpați era de a se aproviziona cu cantități mari de cannabis pe care să-l introducă în țară, după care să-l vândă în scopul obținerii de profit. Cele trei persoane au stat în Spania până în data de 20 martie 2018, timp în care inculpații au achiziționat o cantitate de aproximativ 5 kilograme de cannabis contra sumei de 6000 de euro, cannabis-ul cumpărat ambalându-l în opt pachete și pungi autosigilante peste care s-a aplicat un strat de materie vâscoasă probabil vaselină, toate aceste operațiuni fiind efectuate în scopul de a nu fi descoperite la un eventual control vamal sau de orice altă natură. Inculpații au decis să introducă drogurile în țară prin intermediul unei firme de curierat rapid, disimulând cantitatea de cannabis  într-o cutie de carton având-ul ca expeditor pe inculpatul I(…) Cătălin”.
    Tot anchetatorii au mai arătat prin intermediul aceluiași comunicat de presă că, ulterior, inculpații împreună cu o persoană de sex feminin s-au deplasat din Spania către România, cu același autoturism cu care plecaseră  inițial, fiind opriți și depistați pe raza comunei Bolotești, județul Vrancea. Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare la domiciliul unuia dintre inculpați, s-a găsit și cantitatea de 65,83 g. cocaină. Coletul care conținea cantitatea de aproximativ 5 kg cannabis și care a fost expediat de inculpați a fost ridicat de anchetatori în seara zilei de 22 martie, de la o firmă de curierat din municipiul Deva. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?