Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Profesori titulari, mutați la alte școli după ce au rămas fără ore în unitățile unde sunt angajați


Cadrele didactice titulare în învățământ, care au intrat în restrângere de activitate, și-au rezolvat ieri situațiile. Potrivit Metodologiei mișcării personalului didactic, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) are obligația să le asigure ore titularilor în sistem, chiar dacă în școlile unde au predat ani sau zeci de ani nu mai sunt ore. O situație specială a fost în cazul profesorului de matematică Ionel Marcu de la Nistorești, care nu și-a găsi ore de specialitate în zonă, pentru că și locuiește acolo. El a anunțat că nu se mută, așa că a primit ore de educație tehnologică în patru unități școlare din zona domiciliului. Trebuie spus faptul că profesorul Marcu are calificare pentru a preda educație tehnologică, deoarece are, pe lângă studii universitare de matematică, și studii universitare de economie. Acesta a luat ore la Nistorești, Spulber, Năruja și Paltin. Precizăm că profesorul Marcu a făcut cerere de detașare în interesul învățământului pentru nesoluționarea restrângerii de activitate, dat fiind faptul că nu a luat ore de matematică.
În restrângere de activitate a intrat și profesoara de limba și literatura română de la Nistorești, care a obținut acordul liceului G.G. Longinescu pentru 10 ore de română. Va completa catedra cu 7 ore la Școala Gimnazială Valeriu D. Cotea din Vidra, plus o oră de limba latină la Școala din Valea Sării. Trebuie spus că pentru a migra de la sat la oraș candidatul la un post în urban trebuie să fi obținut media de titularizare minim 7, indiferent de anul în care a susținut examenul.
La Movilița a fost o situație în care o învățătoare a optat pentru un post de educatoare, la nivelul aceleiași unități școlare, dat fiind faptul că are dublă specializare. O situație inversă, de la educatoare a trecut pe un post de învățătoare, a fost la Vizantea Răzeșească. Profesoara de limbă franceză Mihaela Pasat de la Școala Mihail Armencea din Adjud a primit acord pentru a preda la Colegiul Național Emil Botta. Camelia Capros a primi acord pentru a preda a Liceul Ioan Slavici din Panciu, cu mențiunea că în ianuarie 2019 va trebuie să prezinte documente care să ateste finalizarea studiilor pentru nivel de liceu.
O profesoară de limba română vine de la Nereju la două școli din Focșani. Într-o situație similară este și profesorul de religie Cristian Bardaș, care a avut ore de religie la Liceul Eremia Grigorescu din Mărășești și care a obținut acord pentru Școala Gimnazială Anghel Saligny din Focșani. Profesorul de istorie Toni Barbu, care are 9 ore la Gura Caliței, și-a completat norma cu 9 ore la Colegiul Național Unirea din Focșani, îndeplinind condițiile impuse de metodologie în ceea ce privește transferul de la țară la oraș.
Potrivit inspectorului responsabil cu mobilitatea personalului didactic, profesorul Mihail Fâsan, în perioada 3-12 aprilie 2018 se depun, la Inspectoratul Școlar Județean, dosare pentru: titularizare conform art. 253, transferul consimțit între unități, transferul consimțit între persoane, iar pe 16 aprilie, la ora 13:00, va fi ședință publică de repartizare a posturilor la sediul IȘJ. În perioada 19 aprilie – 3 mai se depun dosare pentru concursul de ocupare a posturilor vacante/ rezervate (inclusiv, promoția 2018) Titularizare. Informații suplimentare se găsesc pe site-urile: http://isjvn.vn.edu.ro/ și  https://mruisjvn.weebly.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?