Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Oaspeți de seamă din Croația, Suedia și Serbia la Școala Slobozia Bradului


Școala din Slobozia Bradului se bucură astăzi de oaspeți de seamă din Serbia, Croația și Suedia, din partea companiei Ikea, sponsorul proiectului „Șanse egale pentru toți copiii într-o societate fără discriminare”. Delegația internațională vine împreună cu reprezentanți ai Asociației „Salvați copiii”, într-o acțiune de monitorizare a subproiectului „Grădiniță estivală. „Noi avem o delegație din partea Fundației Ikea, care a sponsorizat proiectul. Dumnealor vin într-o monitorizare acum, să vadă cum s-a implementa proiectul, să vadă dacă lucrurile sunt în regulă, să cunoască copiii care au beneficiat de susținere. Să vedem cum s-a lucrat, dacă a fost un program productiv, să vedem comunitatea, să discutăm cu părinții. Vom continua și vara aceasta cu o grupă de copii. Noi ne dorim să vedem cât de folositor a fost acest program și vrem să avem întâlniri cu părinții și cadrele didactice, dar să cunoaștem și mediul de unde provin copiii”, a declarat pentru Monitorul de Vrancea Cristina Tănase, manager de proiect preșcolar la Asociația „Salvați copiii” România.
Asociația a implementat la Slobozia Bradului un protocol de colaborare ce are ca obiect derularea unei activități de tip „grădiniță estivală”. Pe parcursul unei perioade de 40 de zile, vara trecută s-au desfășurat activități socio-educaționale și de igienă cu o grupă de copii, în cadrul proiectului „Șanse egale pentru toți copiii într-o societate fără discriminare”. Reamintim că protocolul se derulează la Slobozia Bradului de doi, iar astăzi, partenerii de la Asociația „Salvații copiii ” vin într-o acțiune de monitorizare. În cadrul proiectului, organizația „Salvați copiii” a asigurat pregătirea personalului/ educatoarei, prin susținerea unui curs de pregătire cu durată de 2 zile, plata remunerației aferente educatoarei, rechizitele și materialele didactice necesare derulării activității, inclusiv produse igienico-sanitare.
De cealaltă parte, Școala Gimnazială Slobozia Bradului a asigurat educatoarea care a derulat activitățile din cadrul programului, a asigurat locația unde s-au desfășurat activitățile, a selectat cei 20 de beneficiari, s-a îngrijit de înscrierea acestora din cadrul programului la grădiniță sau școală în noul an școlar. De asemenea, tot școala a asigurat monitorizarea copiilor care au participat în cadrul programului, pe parcursul anului școlar. Trebuie spus că acest proiect va continua și în această vară. Programul a fost implementat pentru prima dată în anul 2012 și cum s-a bucurat de succes, asociația l-a reluat din 2015, când a fost inclusă pe listă Școala Slobozia Bradului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?