Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Sute de lampioane au luminat cerul Focșaniului


    Sute de focșăneni au fost prezenți, sâmbătă seară, în Piața Unirii la acțiunea organizată de Primăria Focșani pentru a aniversa Ora Pământului. Iluminatul public a fost oprit pentru o oră, începând cu 20.30, și au fost lansate 300 de lampioane puse la dispoziție gratuit celor prezenți în piața centrală din municipiu. Cu această ocazia a avut loc și un concert de muzică corală susținut de Corul de Cameră „Pastorala” alături de corurile Jeunesses – Liceul de Artă „Gheorghe Tăttărescu”, „Mica Pastorală” – Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Ding Dong – Școala Gimnazială „Anghel Saligny”,  Armonia – Colegiul National „Al. I. Cuza” și Școala „Duiliu Zamfirescu”, Diatonic – Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, „La Primavera” și Grupul de copii „Acord” în cadrul Programului Național Cantus Mundi. Alături de focșăneni, în Piața Unirii au fost prezenți primarul Cristi Misăilă și viceprimarul Marius Iorga, care au împărțit lampioane și i-au ajutat pe focșăneni să le lanseze.
Evenimentul Ora Pământului a fost organizat pentru prima dată de World Wide Fund – Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF la nivel global. În România, Ora Pământului se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni.
    Dacă la prima ediție au fost nouă orașe, treptat Ora Pământului a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților mici și mari. La nivel mondial Ora Pământului se organizează în peste 7000 de orașe din peste 160 de țări, fiind  cea mai mare acțiune de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?