Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO şi GALERIE FOTO: Mai mulți polițiști vrânceni, avansați în grad de Ziua Poliţiei Române


    Mai mulți polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea au fost înaintați în gradul următor, cu prilejul Zilei Poliției Române, sărbătorită anual pe 25 martie. Festivitatea de avansare în grad a avut loc la sediul IPJ Vrancea, la aceasta luând parte prefectul Sorin Hornea, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea Flaviu Chiscop, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vrancea Adrian Babiș, comisar șef de poliție, împuternicit adjunct al șefului IPJ, Daniel Tulbure și comisar șef de poliție, împuternicit adjunct al șefului IPJ, Vasile Marin. Printre invitați s-au numărat și doi elevi din clasa a VIII-a A de la Școala Gimnazială Homocea, Andrei Marius Melu și Petrișor Maxim, care au primit diplome din partea conducerii IPJ Vrancea. Cei doi elevi au dat un exemplu de cinste, returnând, la începutul acestei săptămâni, un portofel în care se aflau 1.350 de lei și documente personale. 
    În cadrul festivității de înaintare în grad s-a dat citire și mesajului transmis de ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu ocazia Zilei Poliției Române. „De sărbătoarea Bunei Vestiri este ziua unei instituții fundamentale pentru statul român și, în astfel de zi, indiferent de experiențile persoanale sau de prejudecățile pe care orice cetățean le poate avea, nimeni nu poate ignora rolul hotărâtor pe care poliția română îl are pentru siguranța cetățenilor. Contribuția Poliției Române este cu atât mai importantă într-o perioadă în care avem nevoie de echilibru, între fermitatea impusă de lupta cu infracționalitatea și abilitatea de a gestiona cu tact și inteligență interacțiunea cu cetățeanul în general. Munca fiecărui polițist, indiferent de structura în care activează, este importantă pentru buna funcționare a acestei instituții, iar această muncă este în mijlocul oamenilor și expusă așteptărilor acestora. O astfel de misiune nu este deloc ușoară, pentru că presupune seriozitate și responsabilitate. Un stat puternic este puternic dacă instituțiile sunt democratice și solide, iar eficiența instituțiilor dă un personal calificat, profesionist și integru. Spre asta trebuie să ne îndreptăm eforturile. Fiecare dintre cei care îmbracă uniforma de poliție a ales această meserie pentru a fi de partea legii și a dreptății. Aceste valori nu pot fi trecute niciodată în plan secundar, indiferent de provocările cu care oamenii legii s-au confruntat de-a lungul timpului. Este de datoria noastră să-i apreciem pe aceia care îmbracă uniforma de polițist cu onoare și demnitate. Nu putem uita sacrificiile celor care și-au pierdut viața la datorie, dar și ale celor răniți care încă luptă pentru revenirea la o viață normală. Exemplele lor rămân mereu vii în memoria celor care duc mai departe această profesie. Vă mulțumesc pentru tot ce faceți pentru siguranța noastră, vă felicit și vă urez succes în misiunile viitoare! La mulți ani”, a transmis ministrul.

    Comisar șef de poliție Daniel Tulbure, împuternicit adjunct al șefului IPJ, a dat citire mesajului transmis polițiștilor de inspectorul general al Poliției Române, chestor principal Alexandru Cătălin Ioniță: „În acest an sărbătorim 196 de ani de la înființarea Poliției Române, o instituție a cărei activitate este fundamentată pe apărarea legii (…). Peste vremuri, această misiune fundament a dat consistență structurii, dincolo de interese, sau contexte istorice, identificând-o ca forță esențială în contracararea fenomenului infracțional. (…) Pentru ceea ce sunteți și faceți în fiecare zi, vă mulțumesc în numele meu și al echipei manageriale, vă felicit și vă transmit La Mulți Ani Poliția Română, La Mulți Ani polițiști români, oriunde v-ați afla!”.
    Și anul acesta, cu prilejul zilei de „25 Martie – Ziua Aniversară a Poliției Române”, mai mulți polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea,  care au împlinit stagiul minim în gradul profesional deținut și îndeplinesc și celelalte condiții prevăzute în actele normative, au fost avansați în profesional următor: Subcomisar de poliție Andrei Mădălin-Nicușor; Inspector de poliție Arghire Valentin; Comisar de poliție Bercuci Cătălin; Comisar de poliție Bîznă Alina-Mihaela; Inspector de poliție Bostănică Florin-Viorel; Subcomisar de poliție Bran Iuliana-Costinela; Subcomisar de poliție Buzatu Fanache; Comisar de poliție Ciolan Ionuț-Mădălin; Comisar de poliție Codreanu Titi; Subcomisar de poliție Dănilă Daniel-Valentin; Comisar de poliție Dogaru Sorin; Inspector principal de poliție Enache Alexandru; Comisar de poliție Eșanu Alin-Dănuț; Subcomisar de poliție Găină Valentin; Inspector de poliție Ghioc Alin-Alexandru; Subcomisar de poliție Hanganu Costel; Inspector principal de poliție Iuga Alin; Subcomisar de poliție Manea Cătălin-Remus; Subcomisar de poliție Melinte George-Marius; Subcomisar de poliție Saulea Ioniță; Subcomisar de poliție Scutaru Nicolae; Subcomisar de poliție Sulgheru Cosmin; Subcomisar de poliție Toader Bogdan-Octavian; Inspector principal de poliție Toader Crina-Silvia; Inspector principal de poliție Trocea Dan; Comisar de poliție Tuica Adrian-Ion.
    În gradul de agent-șef principal de poliție au fost avansați: Agent- șef de poliție Apostu Ion; Agent- șef de poliție Olaru Laurențiu – Ionuț; Agent- șef de poliție Perdum Pampușa; Agent-șef de poliție Pogan Maricel.
    În gradul de agent-șef de poliție: Agent-șef adjunct de poliție Bratu Petru Daniel; Agent-șef adjunct de poliție Buhai Remus; Agent-șef adjunct de poliție Costin Daniel; Agent-șef adjunct de poliție Dănilă Lilia; Agent-șef adjunct de poliție Dănilă Marius; Agent-șef adjunct de poliție Elena Eleonor-Geo; Agent-șef adjunct de poliție Gavrilă Petru; Agent-șef adjunct de poliție Jorăscu Marius; Agent-șef adjunct de poliție Năstase Onuț-Marian; Agent-șef adjunct de poliție Panait Ciprian; Agent-șef adjunct de poliție Roiniță Viorel; Agent-șef adjunct de poliție Stângaciu Ion-Dănuț.
    În gradul de agent-șef adjunct de poliție: Agent principal de poliție Călinoiu Adriana-Felicia; Agent principal de poliție Feraru Claudia; Agent principal de poliție Ionașc Alina-Cristina; Agent principal de poliție Lupu Ionuț-Ștefan; Agent principal de poliție Neculai Alin-Cătălin; Agent principal de poliție Oprea  Ana-Maria; Agent principal de poliție Popa Alin-Adrian; Agent principal de poliție Popa Daniel; Agent principal de poliție Sava Marius-Florin.
    În gradul de agent principal de poliție: Agent de poliție Bălan Alin; Agent de poliție Banu Aurel-Cosmin; Agent de poliție Bivolaru Cristian; Agent de poliție Cherciu Mircea; Agent de poliție Cherciu Paul; Agent de poliție Gliga Alin-Gabriel; Agent de poliție Ilie Sorin; Agent de poliție Lupașcu Bogdan-Ciprian; Agent de poliție Mocăniță Daniel; Agent de poliție Moise Nicu; Agent de poliție Racoviță Alexandru-Ștefănel; Agent de poliție Stavarache Alexandru-Cătălin; Agent de poliție Tuderașcu Lucian; Agent de poliție Vlad Rareș.
    De asemenea, în cadrul aceleiași festivități, au primit diplome și cupe câștigătorii competițiilor de minifotbal și tenis de masă. Cupa Ziua Poliției la minifotbal, în care s-au întrecut echipe ale mai multor structuri din poliție, a fost câștigată de formația IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?