Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Un elev de clasa a XII-a, eliminat de la simularea examenului de Bac – proba la alegere a profilului


1.934 de elevi de clasa a XII-a au simulat, ieri, examenul național de bacalaureat, proba la alegere profilului. Și chiar dacă notele nu se trec în catalog și rezultatele sunt doar pentru a vedea nivelul de cunoștințe la care se află elevii, cu câteva luni înainte de examenul propriu-zis, un candidat a încercat să copieze, el fiind eliminat. La ultima probă de examen s-au înscris 2.395 de elevi, din care 460 nu au mai ajuns în sălile de examinare. Rezultatele simulării evaluării naționale vor fi cunoscute pe 30 martie.
Potrivit calendarului de desfășurare a examenelor naționale din acest an, probele scrise ale examenului național de bacalaureat vor avea loc în luna iunie. Astfel, proba scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba și literatura maternă – Eb) este programată pentru marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului pentru miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) se va desfășura joi, 28 iunie.
 Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și este urmată de depunerea contestațiilor (între orele 12:00 – 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. De asemenea, trebuie spus că anul școlar pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?