Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Șase elevi, de la Colegiile Unirea Focșani și Botta Adjud, la Olimpiada națională de limbi clasice – latină


Olimpiada de limbi clasice i-a atras pe iubitorii de latină și greacă veche de la Colegiile Naționale Emil Botta din Adjud și Unirea din Focșani. Trebuie spus că la această olimpiadă, la latină, s-au calificat la faza națională numai elevi de la clasele a VIII-a, a IX-a și a X-a. La neogreacă a fost un singur candidat, dar lucrarea acestuia nu a fost corectată, fiind trimisă la București.
Astfel, la clasa a VIII-a s-a calificat la etapa națională, la latină, eleva Ana-Maria Gafton, de la Colegiul Național Emil Botta. Ana Maria este îndrumată de profesoara Ionela Anghelina. Elevii Bogdan Vișan, Maria Toma și Marinela Roibu de la Colegiul Național Unirea, îndrumați de profesoara Elena Soare, vor reprezenta județul la clasa a IX-a. De la clasa a X-a s-au calificat Marinela Enache de la Colegiul Emil Botta, îndrumată de profesoara Ionela Anghelina, și eleva Cristina Dumitrașcu, de la Colegiul Național Unirea, îndrumată de profesoara Elena Soare. „Subiectele au cuprins sarcini de lucru vizând competența-cheie de sensibilizare și exprimare culturală și au valorificat următoarele elemente, care definesc atitudinile și valorile specificate în programa școlară: asumarea conștientă a unor repere fundamentale din patrimoniul spiritual european; conștientizarea contribuției limbilor clasice și a civilizației antichității greco-latine la elaborarea modelului cultural european; dezvoltarea unei gândiri logice și critice prin descoperirea elementelor și structurilor specifice limbilor clasice și civilizației greco-latine prezente în diverse domenii ale cunoașterii și acțiunii umane”, transmite profesoara Teodora Bentz, inspector școlar de specialitate.
La etapa națională, ce se va desfășura la Arad, în perioada 3-5 aprilie 2018, lotul județului Vrancea va fi însoțit de profesoara Adriana Ifrim, de la Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu. Din Comisia Centrală de Evaluare vor face parte profesoara Silvia Chelariu, de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza  Focșani, și de profesoara Elena Rodica Miron, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?